Oblikovalci med seboj neprestano tekmujejo, komu bo uspelo izdelati inovativnejši in javnosti zanimivejši izdelek. Tokrat je na potezi Ji Lee, ki je zasnoval Redundant Watch – uro, kakršne si doslej niste mogli niti predstavljati.

Newyorški oblikovalec Ji Lee je v sodelovanju s podjetjem Anicorn Watches izdelal uro Redundant Watch, ki je posebna predvsem zaradi tega, ker čas kaže na dvazanimiva načina. Z njo je dopolnil serijo The Trio of Time.

Redundant Watch ne vključuje številk, ki označujejo ure. Oblikovalec je slednje namreč zamenjal z 12 manjšimi urami, ki na podlagi položaja kazalcev sporočajo, katero številko nadomeščajo.

Ura je primerna tako za moške kot za ženske, premer njene številčnice pa znaša 40 milimetrov. Izdelana je iz nerjavečega jekla, pohvali pa se lahko z izjemno tankim ohišjem, ki v debelino meri pičlih 7,5 milimetrov. Poganja jo japonski mehanizem Miyota GL20.

Če vam je edinstvena ura, ki je na voljo v črni in srebrni barvi, že prirasla k srcu, lahko projekt podprete na Kickstarterju. Njena predprodajna cena sicer znaša 1099 hongkonških dolarjev, kar je preračunano približno 125 evrov.

Galerija: Redundant Watch