Najpomembnejši del restavracije je žar – impresiven del opreme. Žar stoji na devetih plasteh balastne skale in brbotajoča lava je le slaba dva metra globlje. Temperatura žara je konstantnih 448,8 stopinj Celzija in njegov obstoj je nekakšna geotermalna anomalija.
Hrana, ki se peče na vulkanu je varna. O nevarnosti vulkanskih hlapov so se namreč posvetovali z znanstveniki, ki so restavraciji El Diablo dali zeleno luč za metodo vulkanskega pečenja.
Kot druga znanstvena skrb, sicer manj verjetna, vendar ne nemogoča, se poraja izbruh vulkana. Glede na to, da je vulkan zadnjič izbruhnil leta 1824, obstaja nekaj vprašanj ter dvomov, še posebej zato, ker se vulkan še vedno šteje kot aktiven.
Vulkan se tako opazuje in znanstveniki bodo ob nevarni spremembi izdali opozorilo. Do takrat pa si lahko privoščimo edinstven obrok v El Diablo. Zraven pogleda na otok, obroka s tremi hodi ter prevozom od hotela do restavracije in nazaj, restavracija ponuja še ogled vulkanskega žara za 50 evrov.
PREBERITE ŠE: Mehiška ulična kuhinja El Patrón v Ljubljani
Kako deluje in izgleda restavracija El Diablo?
You must be logged in to post a comment.