Iščete restavracijo z osupljivim razgledom? Restaurant & Bar Design Awards, ki restavracije sodi izključno na podlagi videza, je pred kratkim razkrila 217 najlepših restavracij na svetu. Med sodniki so različni pomembneži in uredniki s celega sveta ter nagrajene restavracije – restavracije z Michelinovimi zvezdicami ter pop-up restavracije. Tukaj so najlepše restavracije na svetu 2016.

Najlepše restavracije na svetu 2016:

The Blue Room, Los Angeles, ZDA

Restavracija Blue Room se skriva v notranjosti Athletic Cluba v Los Angelesu. Odlikuje jo bogata zgodovina – leta 1912 je bila restavracija ekskluzivna kantina za elito, v letu 2015 pa je ponovno oživela. Elegantna restavracija ima kristalne lestence, vintage fotografije ekip ter starinske omarice, ki prispevajo k prefinjeni mešanici industrijskega in starinskega sloga.
laac.com

Bottega, Džakarta, Indonezija

Restavracijo v evropske stilu so odprli na začetku leta 2015. V ultra umetniškem ambientu strežejo tradicionalne italijanske jedi, kot so na primer špageti in rižote. Ambient, za katerega so zaslužni pri Einstein & Associates, vključuje mozaična tla in mize, ki prikazujejo pavje perje v barvi turkiza in kobalta. Vodilni dejavnik so nedvomno živi elementi – visoke praprotnice so namreč namesto tapet po celotni restavraciji.
facebook.com/bottegaristorantejkt

Bennelong, Sydney, Avstralija

Restavracija Bennelong se nahaja v sloviti sydneyjski operni hiši. Restavracijo, kjer strežejo vrhunske avstralske jedi, so odprli leta 2015, za zasnovo pa so poskrbeli pri Tonkin Zulaikha Greer. Notranjost, ki spominja na katedralo, ponuja tri sloje miz, pogled na pristanišče in  dramatično osvetlitev.
bennelong.com.au

PREBERITE ŠE: Restavracije, ki jih morajo obiskati vsi pravi hedonisti!

German Gymnasium, London, Anglija

Stavba, ki gosti to srednjeevropsko restavracijo, je bila dejansko prva gimnazija v Angliji, zgrajena leta 1865. Conran and Partners so tako v restavracijo vnesli nekaj stila King Cross – orehovi opaži, usnjene sedežne in umetnine po vsej jedilnici ter celo v toaletah.
germangymnasium.com

Al Sultan, London, Anglija

Neverjetno zlato mrežasto notranjost libanonske restavracije so zasnovali pri podjetju IDEA International in tako restavracijo Al Sultan odlično umestili v razkošno londonsko sosesko Mayfair. Tradicionalne islamske vzorce so uporabili tudi v aluminijastem in medeninastem okrasju po restavraciji, vse skupaj pa so zaključili z orehovimi talnimi ploščicami in obročastimi lestenci po meri.
alsultan.co.uk