Čar obiska restavracije ni le v dobri hrani, temveč v posebnem doživetju. Nekatere restavracije ponujajo odlično hrano, izjemen razgled in posebno vzdušje. Vse to velja za naslednjih 10 restavracij, ki jih preprosto moraš obiskati!

Restavracije, ki ji preprosto moraš obiskati, preden umreš:

 

1. Al Mahara, Dubaj

Al Mahara slovi po najboljši morski hrani v Dubaju. Poleg izvrstne hrane ponuja izjemno podmorsko doživetje, saj vas iz recepcije do miz pripeljejo v navidezni podmornici, med jedjo pa uživate ob pogledu na velik akvarij.

Al Mahara

Al Mahara

2. White Rabbit, Moskva, Rusija

White Rabbit v Moskvi je navdihnjena z motivom iz zgodbe Alica v Čudežni deželi. 16-nadstropna restavracija se lahko pohvali z vrhunsko izbiro ruskih specialitet, od kaviarja do tartufov.

White Rabbit

White Rabbit

3. Sukiyabashi Jirō, Tokio, Japonska

Sukiyabashi Jirō bo navdušila ljubitelje sušija. Zaslovela je zaradi dokumentarca Jiro Dreams of Sushi. Je v pritličnih prostorih poslovne stavbe, nima sprejemnega prostora, nima jedilnega lista. Ima pa tri Michelinove zvezdice.

Sukiyabashi Jirō

Sukiyabashi Jirō

4. Ithaa, Maldivi

Podvodna restavracija Ithaa na Maldivih je izjemna izkušnja za ljubitelje morja. V celoti steklena restavracija leži pet metrov pod morsko gladino in ponuja panoramski pogled na podvodni svet.

Ithaa

Ithaa

5. Lainio Snow Village, Finska

Za ljubitelje snega je prava izbira Lainio Snow Village, kjer je ledeni hotel. V snežnem gradu lahko obiščete ledeno restavracijo, kjer strežejo lokalno hrano. Primerna je za tiste, ki imate radi mraz, saj je v restavraciji temperatura od –2 do –5 stopinj.

Lainio Snow Village

Lainio Snow Village

6. Perlan, Islandija

Restavracija Perlan na Islandiji je pravi biser. Zgrajena je na šestih ogromnih tankih za shranjevanje vroče vode iz vročih vrelcev. Njena posebnost je, da se premika vsaki dve uri in gostom omogoča, da med okušanjem jastoga, jagnjetine in drugih dobrot uživajo v nepozabnem razgledu na mesto.

Perlan

Perlan

7. L’Antica Pizzeria da Michele, Neapelj, Italija

Znamenita L’Antica Pizzeria da Michele je prava izbira za ljubitelje pice, saj strežejo originalno neapeljsko pico že od leta 1906. Izbirate lahko le med dvema vrstama pice, saj so dokazali, da je kakovost pomembnejša od količine.

L’Antica Pizzeria da Michele

L’Antica Pizzeria da Michele

8. El Celler de Can Roca, Girona, Španija

El Celler de Can Roca iz Girone je letos zasedla 1. mesto na seznamu najboljših restavracij sveta. Vodijo jo trije bratje Roca: glavni kuhar Joan, Jordi, ki skrbi za slaščice, in Josep, ki je odgovoren za vina.

El Celler de Can Roca, Girona, Španija

El Celler de Can Roca

9. Maní, São Paulo, Brazilija

Maní v predmestju Sao Paula je zelo domača, prijetna in preprosta restavracija, ki se uvršča med najboljše restavracije na svetu. Njihova kuharica Helena Rizzo je postala najboljša vrhunska kuharica za leto 2014.

Maní

Maní

10. Test Kitchen, Cape Town, Južna Afrika

Test Kitchen iz Cape Towna v Južni Afriki ponuja gostom posebno doživetje, saj lahko opazujejo kuharje med pripravljanjem hrane. Za tiste, ki radi veste, kako je vaša hrana pripravljena, je to zagotovo sanjska restavracija.

Test Kitchen

Test Kitchen