Ameriški Rezvani je na ogled postavil fotografije svojega svežega avtomobila, zverinskega superšportnega kupeja Beast s 505 konjskimi močmi in karoserijo narejenega iz ogljikovih vlaken. To se pozna na teži, saj je izredno lahek (tehta le 748 kilogramov), in ceni, ki se onkraj luže ustavi šele pri 165 tisoč dolarjih. Čas 0 do 100 km/h pa se po drugi strani ustavi že po 2,7 sekundah.

Rezvani Beast je zverinski superšportni kupe iz Združenih držav, ki po asfaltu lomasti z 19-palčnimi platišči (širina 235 mm spredaj in 295 mm zadaj). Tako karoserija, kot tudi volan in sedeža strupenega roadsterja so oblečeni v ogljikova vlakna, zrak pa lahko avto reže s hitrostjo do 265 km/h.

PREBERITE ŠE: Bentleyeva moderna interpretacija GT kupeja sliši na ime EXP-10 speed six


Srce zverine Beast je 2,4-litrski turbo bencinski motor, ki zaposluje 505 vrancev (372 kW). Njeno armaturno ploščo krasi velik zaslon z Applovim Infotainment sistemom CarPlay, voznik pa lahko med drugim prilagaja tudi položaj prednjega vetrobranskega stekla. Trgovci bodo zverino izdelano na osnovi modela Ariela Atoma 3 z verige in na navadne ceste spustili za preračunanih 145 tisoč evrov. Avto gre v prodajo še ta mesec.

Ogled galerije – Rezvani Beast