V Ljubnem ob Savinji ob pohlevni rečici Ljubnici je pred časom investitor želel rekonstruirati dva obstoječa stanovanjska objekta. Zadevo so v roke vzeli arhitekti Superforme Marjan Poboljšaj, Anton Žižek, Meta Žebre in prišli do arhitekturne rešitve, ki naravnost očara. Nastali sta hiši z dvema različnima značajema. Prva je zelo tradicionalna, ''zapeta'' in zadržana, medtem ko je druga njeno popolno nasprotje. Je drzna, odprta in ekstrovertirana.

V naselju Ljubno ob Savinji stojita dve hiši, vili, ki sta si po eni strani popolno nasprotje, po drugi pa ena drugo dopolnjujeta. Ena je arhitekturno bolj zadržana, saj se naslanja na tradicionalne hiše iz Savinjske doline, medtem ko daje druga občutek zasidrane ladje. Ta je tudi precej bolj odprta in suverena v svojem nastopu ter se lahko pohvali z dnevno sobo, avlo in jedilnico. V drugi vili je kuhinja, garderoba, spalnice, stranišča, kopalnice in jakuzzi, zato ne preseneča, da se želi malce manj nastavljati okolici in zahteva več privatnosti.

PREBERITE ŠE: Kopališče Kolezija: Dobimo se na prenovljenem kopališču Kolezija!

Zunanja filozofija se preliva tudi v notranjost.

Zunanja filozofija se preliva tudi v notranjost.

Hiši na 420 m2 velikem posestvu sta kot jin in jang, tudi ko gre za materiale. Tista klasičnega izgleda je iz kamna in lesa, tista z modernim videzom pa se je ”naličila” s steklom, jeklom, lesom in skrilavcem. In čeprav tako različni, gre v resnici le za dva aspekta ene resničnosti, saj, kot pravi jin jang filozofija, ena polarnost ustvarja drugo. Vrt, pod katerega se je podpisal Matej Kučina, posnema valovanje reke, paralelni valovi pa ustvarjajo različne ambiente: leseno teraso, bazen, ribnik, predel z visoko travo, ipd. Na posestvu prav noben člen bivanja ni bil zanemarjen, zato ne preseneča, da je bila tudi osvetljava skrbno načrtovana in sicer pod očesom Zdravka Krajačića (Arcadia Lightwear).

Ogled galerije – Vili v Ljubnem ob Savinji