Samsung je predstavil novo televizijo, ki ima posebno funkcionalnost, saj omogoča vrtljivi zaslon in jo tako lahko uporabnik zarotira navpično ter dobi velik zaslon za družbena omrežja, kot sta Instagram ali Snapchat.

Samsungov novi Sero TV lahko sinhronizirate s telefonom prek NFC in ta preprosto zrcali zaslon telefona.

Poleg gledanja video posnetkov je tovrstna rešitev odlična, če želite doseči boljšo izkušnjo pri igranju mobilnih iger, saj jih igrate na velikem zaslonu. Brskanje po fotografijah z družbenih omrežij ali obisk spletnih mest za nakupovanje pa je še na nekoliko višjem nivoju.

Samsung Sero

Vodoravno obrnjen nazaj lahko Sero TV uporabite kot običajni 43-palčni televizijski zaslon. Ima tudi 4,1-kanalni, 60-vatni zvočnik in vgrajen mikrofon ter dostop do pametnega pomočnika Samsung Bixby.

Samsung Sero - vodoravno obrnjen je čisto običajen TV.

O tem, ali bo izdelek dosegljiv globalno, ni informacij, a njegova cena naj bi bila okoli 1600 evrov.

Vrtljivi televizijski sprejemnik, optimiziran za družbene medije, ni prva in edina nenavadna TV naprava podjetja Samsung –, saj ta veliko razmišlja o prihodnosti televizije.

Podjetje se v zadnjem času ukvarja tudi z modularnimi TV ploščami, ki se lahko preuredijo v televizijske sprejemnike poljubne oblike in velikosti. Samsung je na konferenci CES v začetku tega leta pokazal različne konfiguracije, vendar še ni objavil podrobnosti o komercialni razpoložljivosti svojih modularnih televizorjev.