Sand ni klasična peščena ura. Ni namreč sestavljena iz stojala in ''preščipnjene'' stekleničke, ampak gre za uro v obliki stenske ure, ki izpisuje čas z risanjem valovitih hipnotičnih vzorcev vzporednih črt s pomočjo grabljice/kazalca po pesku, kot bi traktor oral njivo. Zgleduje se namreč po zenovskih vrtovih in je prav tako pomirjujoča kot grabljenje peska in občudovanje takšnega vrta.

Peščena ura Sand, ki jo je izdelal londonski oblikovalski par, dvojčici Bike and Begum Ayaskan, izpisuje čas z delanjem brazd v pesek – kot bi grebli na zenovskem vrtu. Zgleduje se namreč po zenovskem vrtnarjenju, tej starodavni dejavnosti, s katero lahko sproščamo stres, saj prinaša občutek miru in umirjenosti v mislih.

PREBERITE ŠE: Moto 360 – Motorolina pametna ura druge generacije navdušuje še bolj kot njena predhodnica

nhttps://vimeo.com/130641366
Čeprav se zdi, da je opazovanje, kako mineva čas, ki danes zaradi tempa, ki ga zahteva sodobno življenje, teče prehitro, skregano s to filozofijo, je peščena ura Sand pomirjujoča kot le redkokaj.

 Peščena ura Sand - koliko je ura ...

Peščena ura Sand – koliko je ura …

Opazovanje kazalca, ki kot grabljice izpisuje čas (le uro), je tudi izjemno terapevtsko. Le ure ne poskušajte postaviti pokonci, saj boste izgubili živce, ko se vam bo pesek raztresel po tleh.

Ogled galerije – peščena ura Sand