Filmi o Jamesu Bondu se zdijo neresnični. V veliko primerih je temu res tako, a tudi v filmih o slavnem agentu najdemo stvari, ki so na voljo navadnim smrtnikom oz. tistim, ki imajo veliko pod palcem. En tak primer je luksuzna jahta Regina iz filma Skyfall.

Luksuzna jahta, na kateri je plul James Bond, je lahko vaša. Seveda le, če imate pod palcem 8,85 milijona evrov, sicer je za vas nedosegljiva. Lahko pa jo tudi najamete, in sicer za dobrih 90 tisoč evrov na teden.

 Ta lepotica je lahko vaša.


Ta lepotica je lahko vaša.

Superjahta Regina se je pojavila v filmu Skyfall (2012), z njo pa je tajni agent 007 jadral po turškem morju. V filmu so jahto klicali Chimera, na njej pa je Daniel Craig plul z Berenice Marlohe (Severine) na zapuščeni otok Hašima v lov za zlobneži.

PREBERITE ŠE: Luksuzna jahta Lexus Sport – nova igračka za milijonarje


Regino so izdelali pri Pruva Yachting v Turčiji in splavili leta 2011. Ima šest velikih kabin za dva in tri za goste, opremljene z mahagonijem, marmorjem in oniksom. V dolžino meri 56 metrov, v širino pa 9,5 metra. Sprejme lahko 12 gostov, njena potovalna hitrost pa znaša 12 vozlov (poganjata jo dva 44-konjska motorja MAN). Za prevoz do obale je na voljo vodni skuter.

Galerija – superjahta Regina iz bondiade: