Življenje je postalo bolj hektično: preveč je dela, a premalo časa, zato so današnja razmerja tudi veliko bolj zapletena, kot so bila nekoč. Ker ljubljeni osebi pogosto ne uspemo posvečati dovolj pozornosti čez dan, je pomembno, da pred spanjem namenita čas drug drugemu.

Zelo pomembno je, da pred spanjem s partnerjem preživite nekaj časa. Ni pomembno, ali je to ena ura ali nekaj minut, ključno je, da uživata v družbi drug drugega in počneta teh 5 stvari, ki vas bodo ločevale od nesrečnih parov.

UGASNETA TELEFONE

Odvisnost od družbenih medijev in telefona na splošno zavira sproščanje hormona oksitocin v vaše telo, ki je odgovoren za čustveno intimnost in vezavo. Preprost nasvet pred spanjem: izklopita telefone in jih odnesita ven iz svoje spalnice.

POZABITA NA DELO

Poskusita pozabiti na delo in se prenehajta ukvarjati z delovnimi obveznostmi v postelji. Veliko bolje je, če preživita čas skupaj in si odpočijeta, saj boste jutri tako ali tako opravljali delo na svojem delovnem mestu. Pogovor v postelji pomaga parom sprostiti se in pozabiti na skrbi in težave, o katerih je bolje, da se v postelji sploh ne pogovarjate.

ODPRAVITA SE NA SPANJE SKUPAJ

Mnogi pari se ne vidijo cel dan, zato imajo velikokrat različno navado, kdaj gredo spati. Srečni pari naj bi se odpravljali spat skupaj, saj jim to pomaga ohraniti toplino in intimnost njihovega odnosa.

POGOVARJATA SE

Bodita pozorna na čustva drug drugega – ni vam treba svetovati ali iskati rešitev za težave, ki jih ima partner, temveč izkažite skrb in podporo.

Nekaj minut pred spanjem se posvetite partnerju, in sicer mu izrazite pozitivne občutke. Tako bosta dan zaključila pozitivno in vajino počutje se bo izboljšalo.

Poskusite pozabiti na vse, kar se je zgodilo tistega dne in pustite vse svoje težave in skrbi zunaj spalnice. Povejta si, kako se ljubita, bodita iskrena in resna, ko izražate svoje občutke.

MASIRAJTA, OBJEMAJTA IN POLJUBLJAJTA SE

Lahka in sproščujoča masaža pred spanjem izboljša kakovost vašega spanca, saj zmanjšuje tesnobo in združuje pare. Pred spanjem tudi nikoli ne pozabite poljubiti svojega partnerja, kakšen objem več pa tudi ne bo škodil, saj kaže, da sta v dobrih odnosih in je vaše razmerje močno.