Pravijo, da je odpuščanje najmočnejše dejanje, ki ga lahko naredite zase, vendar nekatera početja si ne zaslužijo odpuščanja in morate se naučiti reči STOP – tega ne smete odpustiti niti osebi, ki jo resnično ljubite.

Povsem resnično je, da je odpuščanje drugo ime za svobodo, saj le tako lahko živite srečno in mirno življenje. In res je, da obstajajo stvari, ki jih morate, če ste seveda pripravljeni, odpustiti, da bi vaš odnos z določeno osebo rastel in trajal. Vendar čisto vsake napake ne morete kar tako spregledati, ker je bolečina marikdaj premočna. Nekatera dejanja imajo neverjeten vpliv na vaše življenje in vas opredeljujejo kot osebo.

Četudi vam drugi pravijo, da bi morali pozabiti, je pomembno, da sledite svojemu srcu in se spoštujete. Ker tudi najiskrenejši odpuščaj včasih ne more propraviti odnosa, ki je bil nekoč uničen.

Tega ne smeš odpustiti niti osebi, ki jo resnično ljubiš …

LAGANJE

Vsi ljudje lažejo, a pristen odnos temelji na iskrenosti. Nenehnega laganja vam ni treba prenašati, posebej če se laži kopičijo do te mere, da uničujejo vajin odnos in vas. Pogovorita se o tej težavi in nadaljujte svojo pot, če ugotovite, da se oseba nima namena spremeniti.

PREVARA

Obstajajo različne zvrsti prevare, a zlomljeno srce vedno isto boli. Oseba, ki vara, ima težave ali ji nekaj primanjkuje v zvezi in na takšen način skuša najti zadovoljstvo v drugi osebi. Vsi vedo, da je varanje nedopustno, zato tudi pogovor ne bo popravil napake. Tega si resnično nihče ne zasluži.

NASILJE

Nihče ne sme divigniti roke na vas. Številne ženske ali moški, ki so v razmerju, trpijo mučenje, ker imajo občutek, da so na tem svetu same. To ni vedno res. Moški ali ženska, ki enkrat dvigne roko na vas, ni vreden/-na vašega časa. Obstajajo številne varne hiše, kamor se lahko odpravite, dokler ne najdete svoje sreče drugje. Ne zaslužite si trpeti pekla.

ŽALITVE

Povsem mogoče je, da si občasno izrečeta kakšno grdo besedo, zaradi katere ne bosta prekinila odnosa. No, nenehne žalitve niso normalna stvar. Nihče vas ne sme klicati z grdimi imeni, vam groziti ali se vam posmehovati. Pojasnite osebi, da obstajajo meje in vas tovrsten besednjak žali.

LJUBOSUMJE

Zavist in ljubosumje sta glavna razloga, zaradi katerih se prekinejo odnosi. Vsi vedo, da je zdravo ljubosumje neškodljivo, a vsakodnevni napadi niso normalna stvar. Uničujejo kakovost vašega življenja. Bolestno ljubosumje je najhujša stvar, ki vas lahko zadane, ker boste osebo težko spremenili in vajin odnos nikoli ne bo temeljil na zaupanju. Kot v zaporu boste!

MANIPULIRANJE

Osebe, ki izrabljajo vašo dobroto, z vami manipulirajo. Ne smete se bari prekiniti odnosa s talšno osebo, ker vam nihče ne sme ukazovati ali od vas zahtevati, da naredi določeno stvar, ki je proti vaši volji. Četudi boste poskušali z njimi govoriti, se bodo ujezili in boste znova vi vsega krivi. Zato je veliko bolje, da se rešite ujetništva in začnete živeti srečno in mirno življenje.

 

Težko rečemo, da morate nujno prekiniti odnos osebo, ki počne kakšno izmed naštetih stvari, saj v vsaki od teh obstaja nekaj, kar se da tolerirati, vendar le vprašanje je, koliko časa boste lahko vztrajali. Vse ima svoje meje in čuti vam je težko, je včasih bolje, da uberete svojo pot, brez oseb, ki vam grenijo vaš vsakdan.

Življenje je polno presenečenj, dogodkov, okoliščin … vendar eno pravilo večno velja: ne pristanita na manj, saj je ljubezen velikodušna in ni pekel. Če kdo z vami ne ravna kot z živim bitjem, je čas, da izberete svobodo.