Prepirom se ne more izogniti noben par. Če so konstruktivni, lahko izboljšata vajin odnos, sicer ni vredno vztrajati v razmerju, v katerem je povzdignjen ton stalnica. Takrat se marsikdo spozabi in reče stvari, ki niso najbolj prijetne. Prav je, da paziš, kaj govoriš in nikoli ne reci partnerju teh bolečih stvari!

Če si dosedaj bil/-a preveč glasna/-en, je čas, da umiriš konje. Paziti bi moral/-a na svoje besede, zato tega nikoli ne smeš reči partnerju!

Ne grozite z ločitvijo.

Izsiljevanje z ločitvijo ali razhodom se nikoli ne obrestuje. To ne pomeni, da če resno dvomite v trajnost zveze, tega ne smete konstruktivno izraziti, vendar pa ne izrabljajte pogovora o možnem razhodu kot izsiljevanje. 

Ne govorite mu/ji, kako se mora počutiti.

Ne govorite svojemu partnerju oziroma partnerki, kako se mora ali ne sme počutiti. Vsak ima pravico do tega, da je njegovo doživljanje takšno, kot pač je. 

Izognite se pasivni agresiji.

Pasivna agresija je oblika agresije, ki pa ti jo težko nekdo očita. Gre za vzorce obnašanja, ko ne povemo, da nas nekaj moti, jezi, žalosti, morda celo zanikamo, če nas nekdo povpraša po tem, na skrivaj pa se za te občutke drugemu maščujemo s tihim molkom, slabo voljo ali pa očitanjem čez nekaj tednov ali celo mesecev.

Ne testirajte njegove/njene ljubezni.

Rečemo lahko samo to: testiranje ljubezni in predanosti se še nikoli v zgodovini človeštva ni končalo po načrtu. 

Ne bodite sarkastični.

Sarkazem prišparajta za internetne šale. Ko pride do resnih prepirov, sarkazem samo rani in dodatno oteži situacijo. 

Ne bodite kritični.

Konstruktivna kritika lahko drugemu pomaga pri izboljšanju, vendar pa mora biti partnerstvo tudi varen prostor, kjer je dovoljeno delati napake in se sprejemata takšna, kot sta. 

Ne primerjaj te ga/jo z bivšim/-o.

Primerjanje z bivšim partnerjem ne bo naredilo nič dobrega. Vaš partner bo imel še več odpora do tega, da bi spremenil lastnost, ki vas moti, poleg tega pa ga/jo boste po nepotrebnem in grdo ranili. 

Kritiziranje njegove/njene družine

Nihče si ne more izbirati svoje družine. Poleg tega imamo svoje starše radi ne glede na to, kakšni so. Pod nobenim pogojem ne poskusi očrniti njene oziroma njegove družine.