Ker vemo, da se poleti res težko izognemu potu, smo pripravili nekaj nasvetov, kako skriti madeže potu.

Kako se najlažje izogniti potenju:

1. Znebite se sive.

Sive se raje v vročih dneh ogibajte.

Sive se v vročih dneh  raje ogibajte.

Na sivih majicah, srajcah in ostalih oblačilih se potni madeži veliko bolje vidijo, tako da se jim v vročih dneh ogibajte. Raje nadenite kaj črnega, temno modrega ali pa povsem belega. Delajte velike ovinke okoli sintetičnih materialov, saj se v vročini vedno najbolje obnese bombaž. Bela barva tudi najbolje skrije madeže, ki jih pustita dezodorant oz. antiperspirant.

2. Vzorci so zakon.

Vzorci so zakon.

Vzorci namreč zakrijejo kakršnekoli madeže.

Če že nosite barvna oblačila, potem izberite tista z veliko vzorci. Vzorci namreč zakrijejo kakršnekoli madeže. Pa še ena prednost je glede oblek z vzorci – ni jih treba likati, saj so tako ali tako dobro videti.

3. Oblecite si večjo številko.

Raje oblecite preveliko majico.

Raje sioblecite preveliko majico.

Izogibajte se tesnih majic, ki sicer lahko poudarijo skrbno pridelane mišice, a telo komaj diha v njih. Nadenite si raje številko večjo majico, kot jo nosite sicer, in pustite zraku, da prosto šviga med vami in tkanino.

4. Nosite frotiraste majice.

Nosite “brisačne” majice.

Ne bojte se rahlo debelejše teksture.

Gre za majice, ki so iz enakega materiala kot kopalniške brisače. Ne bojte se rahlo debelejše teksture, v njih vam ne bo prav nič bolj vroče. Predvsem pa boste v njih ves čas suhi, saj vpijajo kakršnokoli mokroto.

5. Nosite spodnjo majico.

Nosite spodnjo majico.

Če oblečete najtanjšo spodnjo majico, ki bo vpila ves pot, vam ne bo hudega, verjemite.

To deluje sicer precej v nasprotju z idejo nositi čim manj, da bi nam bilo čim prijetneje v visokih temperaturah, ampak če oblečete najtanjšo spodnjo majico, ki bo vpila ves pot, vam ne bo hudega, verjemite.

6. Nosite primerno obutev.

Nosite primerno obutev.

Obujte sandale.

Obujte sandale, natikače, lanene čevlje oz. karkoli lahkega. Vse ostalo sodi v omaro in naj tam čaka na jesen. In ne pozabite na nogavice (ne velja za sandale in natikače!!!), če ne, vam bo žal prvo sekundo, ko boste čevelj sezuli. Pa še kakšen žulj lahko spotoma pridelate.

7. Nosite lan in druge naravne materiale.

Počutje postavite na prvo mesto!

Počutje postavite na prvo mesto!

Če posebna priložnost ali služba od vas zahtevata celo obleko, posezite po naravnih, tankih materialih. Vse drugo vas bo skoraj hermetično zaprlo in kmalu se boste počutili kot v savni. Morda bo lanena obleka rahlo bolj zmečkana po vožnji z avtobusom, a počutje postavite na prvo mesto.

8. Če nič od tega ne deluje, je čas za klic v sili.

Krpice.

Krpice so v bistvu povsem dobra rešitev.

V skrajnem primeru si kupite krpice, ki jih namestite v predelih pazduhe in vpijajo pot. Saj so v bistvu povsem dobra rešitev, pazite le, da vam ne padejo na tla, če se boste morali v družbi preobleči.

PREBERITE ŠE: KAKO PREPREČITI POTENJE NA BOLJ “ČUDNIH” DELIH TELESA?

Sicer pa lahko še vedno upoštevate nasvet naših babic in pijete veliko žajbljevega čaja. Bojda učinkuje proti pretiranemu potenju.