Ni ravno skrivnost, da bodo določene stvari moške vzburijo v sekundi. Seveda ima vsak posameznik svoje preference ko gre za privlačnost, a samozavestna ženska, ki se ne boji svoje seksualnosti, je ponavadi na vrhu seznama vsakega moškega. Še nekaj lastnosti na ženski je izjemno privlačnih – ženska, ki zna kuhati, ki se zna smejati in uživati in ženska, ki ni godrnjava. Kaj pa je tisto, kar moške popolnoma odvrača? Če iščemo razmerje, trenutno spoznavamo nekoga posebnega ali pa smo v razmerju že kar nekaj časa, verjetno ne bo nič škodilo, če si osvežimo spomin na to, kaj moški pri ženskah ne marajo oziroma kaj jih pri ženskah odvrača.

12. Nestabilnost, raztresenost.

Ženska s stabilnim življenjem in jasnimi cilji je za fante privlačna. A nestabilnost, raztresenost, ki se kaže v v zamujanju ter v izjemni sebičnosti, sta značajski potezi, ki bosta fante odgnali. Ko je namreč človek z drugo osebo resen, potem želi da vemo, da daje prednost drugim ljudem in ne sebi. Če je potrebno, si naredimo urnik in opomnike, uporabljajmo priročna orodja in aplikacije, ki nam bodo pomagala, da ne izpademo preveč raztresene in brezbrižne. Vsi včasih pozabimo, a je vredno truda, da se organiziramo.

11. Prevelika dramatičnost.

Ko smo resnično prizadete ali razburjene si želimo, da je naš partner z nami in da nam ponudi svojo podporo in spodbudo. To pomeni, da ne smemo preveč dramatizirati – ni potrebno, da planemo v jok vsakič, ko se skregamo s prijateljico, ni potrebno groziti našemu partnerju, da bomo z njim prekinile vsakič, ko nam ne ustreže (še posebej, če s tem ne mislimo resno). Fantje se ponavadi drame izogibajo, kolikor se le da in ta je pogost razlog, da se fantje ne umirijo. Shranimo svoje izbruhe za stvari, ki so res pomembne.

10. Poskušamo ga spremeniti.

Da, res je. Naša ljubezen ga lahko spremeni v boljšega človeka. Vendar to ne pomeni, da ga lahko spremenimo. Ne poskušajmo ga spremeniti v človeka, ki bo nosil lepe hlače in srajce, če je človek, ki nosi kavbojke in majice. Ne poskušajmo ga prisiliti, naj poišče “pravo” delo, če zasluži dovolj in je umetniški tip človeka. Moški so, kot so. In ko jih poskušamo spremeniti, se jim bomo samo zamerile.

9. Dolgočasne v postelji.

Fantje obožujejo seks. Zelo. To ni šok, to bi morale vedeti. Razen zadovoljstva, ki ga seks prinaša, je seks tudi način, s katerim naš partner pokaže in okrepi svojo čustveno povezavo z nami. To je razlog, zakaj se odtuji, če smo v postelji dolgočasne. Vsaj zanimanje moramo pokazati. Če si ne upamo biti drzne, se o tem pogovorimo z našim partnerjem in gotovo bo poskrbel, da nam bo bolj udobno. To namreč pokaže, da smo stvari pripravljene popestriti in to je vsekakor privlačno, še posebej, če smo v dolgoročnem razmerju in bi rade, da se stvari ne ohladijo.

8. Preveč alkohola.

Če gremo na zabavo za rojstni dan, poroko, večerjo ali na počitnice skupaj s fantom – prepričajmo se, da ne bomo vseskozi pijane. Resnica je, da bi večina fantov odpeljala opito dekle domov, a ne da bi spoznala njegove starše. Ne napijmo se do nezavesti vsakič, ko “žuramo” s svojim fantom. To namreč kaže, da nimamo samokontrole, hkrati pa pomeni, da mora nekdo konstantno bedeti nad nami, kot da bi bili majhno dete.

7. Vedenje vsevednega psihologa.

Saj tudi same sovražimo, ko nam fant poskuša povedati, kaj moramo narediti, namesto da bi poslušal naše težave in si dal čas za premislek, kajne? Tudi fantje niso kaj drugačni. Če bomo zmeraj analizirale svojega moškega in mu dajale nasvete, za katere ni vprašal, ga bo to začelo vse bolj motiti. In če s tem ne bomo prenehale, nam ne bo več zaupal in se bo raje pogovoril s svojimi prijatelji in družino.

PREBERITE ŠE: Katere lastnosti žensko naredijo idealno

6. Obsojanje, predsodki.

Seveda, gotovo vemo o kakšnih stvareh več, kot pa o tem ve naš partner. Morda celo lahko presodimo (z intuicijo), kateri fantje so “kreteni” in v naše življenje ne bodo prinesli nič pozitivnega. A prav je, da se upremo obsojanju in predsodkom. Moškim so všeč inteligentne ženske, vendar to ne pomeni, da morajo ženske vedeti vse. Ne pozabimo, naš partner pozna svoje prijatelje in družino bolje od nas in očitno ima razlog, zakaj so še zmeraj v njegovem krogu. Če že torej moramo kaj povedati, poskrbimo, da bomo to storile na ljubeč in objektiven način.

5. Slaba skrb za higieno.

Očitno je, da fantje ne marajo deklet, ki ne skrbijo zase. Čeprav znajo biti fantje pravi packi – ne gredo več dni pod tuš, naokoli pustijo ležati umazana oblačila in staro hrano, ne znajo izbrati prave kolonjske vode – absolutno sovražijo, če bomo me enake. Ne, ni pošteno, je pa realnost. Najbrž pa niti ne želimo, da bi se spustile na to raven slabe higiene. Bolj bomo pridne, prej lahko pričakujemo, da bodo tudi naši parterji sledili našemu standardu skrbi zase.

4. Sitnarjenje.

Res je, fantje ne marajo “tečk”. Ko začnemo sitnariti, partnerja namreč spomnimo na njegovo mamo, kar pa seveda zabriše karkšnekoli sledi spolne privlačnosti. Če ga bomo enkrat prosile, da nekaj naredi, nas je verjetno slišal, tudi če se ne odzove takoj. Če vemo, da bi bilo dobro, da nehajo z določeno navado in sprejmejo bolj zdravo početje, potem mu to enkrat omenimo, on pa se naj odloči zase.

3. Pripovedovanje o njegovih osebnih stvareh.

Fantje imajo drugačne vrste prijateljstvo, kot pa ga imamo ženske. Morda se ne zdi, da fantje veliko govorijo o sebi, a ko delijo podrobne informacije o svojem življenju, strahovih ali sanjah želijo, da te ohranimo zase. Ne želijo, da o tem klepetamo s svojimi prijateljicami. Moški dajejo prednost lojalnosti in če bomo zmeraj razkrile njegovo skrivnost, potem bo sklepal da mu nismo zveste. Med partnerjema so potrebni zasebni trenutki, še posebej, če želimo zgraditi trajen odnos.

2. Prijateljstvo z bivšim.

Kako bi se počutile, če bi naš fant gojil prijateljstvo s kakšno bivšo? Bi pustile, da se družita brez naše prisotnosti? Bi bilo vredu, če bi ga bivša poklicala sredi noči in z njim govorila o neki težavi, s katero se srečuje? Ali nas preprosto branje teh vprašanj razjezi in nam daje neprijeten občutek? Če je tako, potem vemo, kako se počuti naš partner ob prijateljevanju z našim bivšim. Naš fant, zaročenec ali mož ne želi slišati, kako v redu je bil naš bivši in da se stvari na žalost pač niso izšle. Dobil bo namreč idejo, da si še vedno želimo biti z njim.

1. Neodločnost.

Fantje sovražijo neodločnost. Naša naloga je, da se odločimo in jasno povemo, kaj si želimo. Moški imajo radi ženske, ki veo, kaj hočejo. To jih ohranja na pravi poti in tudi njim pomaga, da so v odnosu tudi sami niso neodločni. Če se bomo torej odločile, vztrajajmo pri tem – ne glede na to, ali gre za večerjo ali za naše karierne cilje. Prepričanje vase ima gotovo svoje prednosti!