Nobena služba ni popolna in življenje je pač polno kompromisov. A to ne velja za čisto vse ljudi na svetu. Obstajajo službe, ki so tako blizu popolnosti, kot je to le možno. Tudi pri slednjih se tu in tam pojavi kakšna temna stran kovanca ali pa uslužbenec doživi kakšen neprijeten dan, a če potegnemo črto, so te službe gotovo zavidanja vredne. Preberite seznam 10 neverjetnih služb, zaradi katerih boste že danes želeli dati odpoved.

10 neverjetnih služb, zaradi katerih boste že danes želeli dati odpoved:

 

Disneyjeva princesa

Mnogo deklic si želi postati princeska, ko odrastejo. In delno je to mogoče. Čeprav bodo brez poroke s pravim princem le težko živele v gradu, pa lahko na delovnem mestu vsak dan nosijo princeskaste obleke in  zabavajo majhne otroke. Če želite postati princeska, ki na rojstnih dnevih poskrbi za animacijo, morate biti odlični v petju in igranju ter seveda v kraljevskih manirah in protokolih.

Okuševalec čokolade

Prav ste prebrali. V Švici obstaja poklic okuševalca čokolade. In plača slednjega je prav zavidljiva – ti sladkosnedci zaslužijo okoli 35.000 evrov na leto. Okuševalci morajo imeti dobro razvite jezične brbončice, kar pomeni, da se morajo izogibati kajenju in pekoči hrani. A to je precej majhna cena v zameno za to, da lahko svojo kariero gradijo okoli sladkanja s čokolado.

Okuševalec čokolade

Okuševalec čokolade

Lego kipar

Z urno postavko približno 8 evrov lahko služite kruh kot Lego kipar. Služba, za katero se boste morali preseliti na Dansko, obsega raznovrstne projekte sestavljanja skulptur iz kock Lego.

Tehnik za vlakce smrti

V floridskem zabaviščnem parku se lahko, v kolikor imate inženirsko izobrazbo, zaposlite kot tehnik za vlakce smrti.

Preizkuševalec vodnih toboganov

V Dubaju lahko kot preizkuševalec vodnih toboganov zaslužite kar zavidljivo količino denarja. 20.000 evrov na leto lahko zaslužite s tem, da se cele dneve vozite po vodnih toboganih. Edini zahtevi sta, da znate plavati ter da radi potujete.

Preizkuševalec toboganov

Preizkuševalec toboganov

Skrbnik otoka

Kot skrbnik zasebnega otoka lahko zaslužite vrtoglavih 78.000 evrov na leto. Živeli boste v paradižu, v zameno pa morate znati vzpostaviti stik z domačini ter biti dober plavalec in se spoznati na floro in favno otoka.

Lahko skrbite za privatni otok kakšnega bogataša

Lahko skrbite za zasebni otok kakšnega bogataša.

Okuševalec sladoledov

Če ste diplomirani nutricionist lahko v Italiji zaslužite zavidljivih 40.000 evrov letno kot okuševalec sladoledov. Tako kot pri okuševalcih čokolade je tudi za ta poklic pomembno, da imajo zaposleni nepoškodovane brbončice ter seveda da ne trpijo za laktozno intoleranco.

Inštruktor potapljanja

Za tiste, ki ljubite tropske kraje in oceansko dno, imamo dobro novico. Na Karibskih otokih lahko zaslužite kar 27.000 evrov letno kot inštruktor potapljanja. Res je, da je uvajanje zahtevno in drago, a vložek se na koncu z dobro plačo, uživaško službo ter čudovito ”pisarno” poplača.

Inštruktor potapljanja

Inštruktor potapljanja

Oblikovalec igrač

V Kaliforniji lahko služite denar kot oblikovalec igrač. A za to boste potrebovali diplomo iz oblikovanja, izjemno domišljijo in izpiljene risarske sposobnosti.

Pasji inštruktor deskanja

V Kaliforniji deskajo tudi psi. In ker se tudi oni morajo te veščine šele priučiti, obstaja seveda poklic pasjega inštruktorja deskanja. Lastniki so pripravljeni odšteti okoli 50 evrov na uro, da njihov ljubljenček izpopolni svojo tehniko lovljenja valov.

PREBERITE ŠE: Zanki, ki kažejo, da smo uspešni v življenju

Tudi psi potrebujejo učitelja

Tudi psi potrebujejo učitelja.