Pri pisanju življenjepisa moramo biti pozorni na mnogo stvari, saj želimo delodajalca prepričati, da nas izbere. A bodite pozorni na eno stvar, ker lahko hitro izpadete kot lažnivci.

To, da mora biti življenjepis napisan v slovnično pravilnem jeziku in na način, ki pritegne pozornost delodajalca, že vemo. Direktorji pa velikokrat prave kandidate za razpisano delovno mesto iščejo na podlagi posebnih kriterijev. In zaradi katere napake v življenjepisu lahko izpadeš kot lažnivec?

Kateri kandidat je najbolj primeren za opravljanje službe?

Po besedah J. T. O’Donnell, generalne direktorice podjetja WorkItDaily, objavljenih v reviji Inc., si delodajalci ljudi, ki v svojem življenjepisu ne uporabljajo številk, orišejo kot lažnive. Kandidati bi namreč morali svoje trditve podkrepiti s konkretnimi podatki, kot je denimo odstotek povečanja prihodka, ki bi ga podjetju prinesla kandidatova zaposlitev.

V svoj življenjepis morate vključiti številke.

To napako v življenjepisih dela veliko število prosilcev za delo. Posledično šefi podvomijo o njihovih preteklih dosežkih. Če kandidat svojih izkušenj ne more podpreti s številkami, je težko ugotoviti, ali je sploh res kaj dosegel. To pa niti približno ni dobro, saj želi delodajalec izvedeti, kako je kandidat pripomogel k uspehu v prejšnjih službah.

Če nimate ideje, katere podatke v življenjepisu izraziti s številkami, O’Donnellova svetuje, da predstavite preproste informacije, npr. število klicev, ki ste jih vajeni opraviti vsakodnevno.

Z nekaj vloženega truda je lahko služba vaša.