Vas je tujcev strah? Pa je vaš strah upravičen? Velika verjetnost je, da ni. Ljudje velikokrat prehitro sodimo, sploh pa smo k temu (nehote) še dodatno nagnjeni danes. In da dokažemo, da ni vse tako "črno", so tukaj fotografije, ki bodo spremenile naš pogled na tujce.

Živimo v svetu, kjer nas tujci (na žalost) vse bolj navdajajo s strahom. Postajamo nestrpni in smo zaradi tega velikokrat nepravični. Fotograf Jay Weinstein, ki v sebi nosi avstralske, ameriške, ukrajinske in britanske korenine, je na potovanju v puščavo Radžastana odkril, da lahko en nasmeh naredi ogromno razliko in da se tudi tisti najbolj mrki pogledi z nasmehom razsvetlijo – obrazi so topli, oči žarijo.

PREBERITE ŠE: Zgodovinske fotografije najbolj znanih svetovnih znamenitosti med gradnjo

Tako se je rodil projekt So i asked them to smile, kjer Jay na svojih potovanjih fotografira naključne ljudi in jih prosi, naj se nasmejijo. S temi fotografijami dokazuje, da lahko en nasmeh ne le spremeni obraza, temveč tudi naš pogled na tujca ali pa na osebo nasproti nas. Ni imen, ni poklicev, ni religij ali narodnosti, ni življenjskih lekcij ali anekdot, le obraz – brez in z nasmehom.

Ogled galerije – fotografije, ki bodo spremenile naš pogled na tujce