Dekleta in ženske po vsem svetu se čudijo elegantnim, vitkim postavam Francozinj. Čeprav pripadnice tega gurmansko-hedonističnega naroda v kulinariki znajo uživati popolnoma brez skrbi, ohranjajo popolno obliko in kondicijo svojih francoskih telesc. V čem je trik? Razkrivamo vam, da ne v pretirani telovadbi ali kratkih, a peklenskih dietah. 10 skrivnosti vitkih žensk, ki so znane le Francozinjam, morda tudi vam pomagajo na poti do želene postave.

10 skrivnosti vitkih žensk, ki so znane le Francozinjam:

Obrok je tudi obred

Glavno vodilo vseh Francozov je, da je obrok obred – in v njem je treba uživati ter ga hkrati jemati resno. Premise, ki iz tega pravila sledijo, so, da vsaka hitra hrana avtomatično odpade z jedilnika vitkih Francozinj. Hrana ni le gorivo, temveč tudi pomemben del vsakdanjika per se.

Francozinje izbirajo kakovost

Ker francoske dame znajo uživati v hrani, se logično kakovostno prehranjujejo. Raje kupijo in zaužijejo manj – a tisto, kar pojejo, je polno okusov in hranljive vrednosti. Zavedajo se, da nosi izrek ”Si, kar ješ”, določeno težo.

Francozinje v hrani uživajo

Francozinje v hrani uživajo.

Jejo počasi

Kosila in večerje so tudi čas za socializacijo in negovanje prijateljstev. Med živahnim, intelektualnim pogovorom ni časa za basanje s hrano. Vitke Francozinje jejo počasi ter vsak grižljaj dobro prežvečijo in okusijo.

Jejo počasi

Jejo počasi.

Prepovedi so redke

Francozinje razumejo, da sta gosja pašteta in sir Brie prava mala zaloga maščob. Prav tako se zavedajo, da nihče na svetu ne ostane vitek, če si vsak dan privošči sedem maslenih rogljičkov. A vzporedno s tem realističnim pristopom do hrane, si ne pustijo, da bi živele v konstantni skušnjavi. Ko si želijo čokolade, si jo privoščijo – a v omejenih količinah.

Najpomembnejše je ravnotežje

Če si Francozinja želi malo razvajanja, to še ne pomeni, da bo v enem dnevu pojedla kos torte, rogljiček, sladoled in tri palačinke. Malo sladkorja nikomur ne škodi, a pretiravanje ima lahko posledice. Najpomembnejše je ravnotežje.

PREBERITE ŠE: To so najlepše ženske 21. stoletja!

Francozinje vedo, da je najpomembnejše ravnotežje

Francozinje vedo, da je najpomembnejše ravnotežje.

Ne pretiravajo s sladkorjem in soljo

Francoska kulinarika slovi po svojih začimbah in prefinjenih kombinacijah. Francozinje se že od majhnega učijo, da je tisto, kar nam nudi narava, najbolj okusno in zdravo. Pretiravanje z dodatnim sladkorjem in soljo jim zato prav nič ne diši.

Francozinje znajo potrpeti

Francozinje znajo zdržati lakoto in na poti iz službe ali fakultete ne pojejo mastnega kosa pice. Raje počakajo na toplo, zdravo in uravnoteženo večerjo, ki celostno zaokroži njihov dan. Kadar na delovnem mestu začutijo lakoto, jo potešijo s skodelico čaja ali lončkom nesladkanega jogurta.

Francozinje pogrinjek jemljejo z vso resnostjo

Ker je obrok obred, je pomemben tudi videz. In ker ljudje na nek način jemo tudi z očmi, pogrinjek Francozinjam predstavlja pomembno komponento zdravega in uravnoteženega načina prehranjevanja.

Aktivno življenje je pomembno

Francozinje se zavedajo, da mora biti gibanje vključeno v njihov vsakdanjik  – in to ne zato, ker si želijo izgubiti odvečne kilograme, temveč zato, ker je le to pot do zdravega življenja.

 

Fizična aktivnost je ključna

Fizična aktivnost je ključna.

Francozinje se ne sekirajo zaradi odvečnih kilogramov

Ljudje smo zmotljivi in nepopolni – zato se pač velikokrat zgodi, da nismo v takšni formi, kot bi si želeli. Ja, tudi Francozinje se znajdejo v podobni situaciji. A razlika med njimi in preostalim svetom je ta, da se Francozinje ne žrejo zaradi odvečnih kilogramov ter se ne kaznujejo z dietami.