Misel je starš dejanja – in to še posebej velja, ko pride do uspeha in sreče. Vsak dosežek se začne z idejo, perspektivo. Tukaj je nekaj afirmacij, ki si jih izjemno uspešni povedo vsak dan. To so izjave, ki spodbudijo, da uspešni ljudje sprejmejo ukrepe, ki jih vodijo še do večjega uspeha.

1. “Danes ne morem storiti vsega, lahko pa začnem.”

Imate načrte. Imate cilje. Imate ideje. Koga briga? Pravzaprav nimate ničesar, dokler dejansko nečesa tudi ne storite. Vsak dan pustimo, da nas ustavijo obotavljanja in negotovosti. Izberite en načrt, en cilj ali eno idejo. In začnite.

2. “Naredil bom to, česar nihče drug ni pripravljen storiti.”

Najlažji način, da smo res drugačni, je ta, da naredimo tisto, česar drugi niso pripravljeni storiti. Izberite torej nekaj takega, česar drugi ljudje nočejo početi. Lahko je preprosto, lahko je majhno – ni pomembno. Karkoli je že, storite to. Tako boste drugačni od ostalih.

3. “Soočil se bom s strahom.”

Strah pred neznanim nas paralizira. Vendar se kmalu izkaže, da nič ni tako težko, kot si mislimo. Poleg tega je izjemno vznemirljivo premagati strah. Vsak dan naredite nekaj nekoliko strašljivega, bodisi je strašljivo fizično bodisi čustveno. Zaupajte si, da boste premagali vse težave, ki se vam pojavljajo.

4. “Začel bom ceniti nekoga, ki ga drugi ne cenijo.”

Nekatere službe zahtevajo več truda kot sposobnosti. Dostava paketov, pakiranje živil, preverjanje strank – naloge se slišijo razmeroma preproste, razlika pa je v trudu in prizadevanju. Vsak dan se torej zahvalite za nekoga ali nekomu, ki opravlja nehvaležna dela. Nasmehnite se mu, poglejte ga v oči, izmenjajte kakšno prijazno besedo … Vse okoli vas so namreč ljudje, ki delajo le za malo ali nič priznanja.

5. “Več bom poslušal, manj govoril.”

Samozavestni ljudje nimajo potrebe, da vseskozi govorijo. Govorite takrat, kadar ljudi zanima, kar imate povedati.

PREBERITE ŠE: To je največja vrlina za karierni uspeh!

6. “Ne bo mi mar, kaj mislijo drugi.”

Večino časa naj bi nas skrbelo za to, kaj si drugi ljudje o nas mislijo – ne pa tudi takrat, če to ovira način, kako želimo živeti. Če si res želite začeti posel, ne skrbite, ali drugi mislijo, da ste nori. Pojdite in storite to, kar čutite, da morate storiti. To je vaše življenje, živite ga po svoje.

7. “Odgovoril bom na vprašanja, na katera mi ni treba.”

Včasih so ljudje neodločni, negotovi, sramežljivi … in zato zastavijo vprašanje, ki ga pravzaprav sploh ne želijo zastaviti. Za vprašanji se namreč velikokrat skriva drugačno vprašanje: če vas torej žena vpraša, ali mislite, da se je njegov sodelavec spogledoval z njo, vas pravzaprav želi vprašati, ali se vam še vedno zdi poželenja vredna.

8. “S stvarmi se bom sprijaznil tudi, če ne bodo popolne.”

Res je, za prvi vtis dobite samo eno priložnost. In velikokrat je popolnost edini sprejemljivi rezultat. Na žalost noben izdelek ali storitev ne more biti popoln in prav tako ne more biti popoln noben projekt. Velikokrat je namreč prizadevanje za popolnost naš največji sovražnik.

9. “Poskusil bom biti boljši.”

Vsi smo že kdaj kaj zamočili. Vsi smo že kdaj spoznali, da bi lahko kakšno stvar naredili bolje. Uspešni ljudje si ne želijo biti popolni, vendar vedo, da lahko stvari naredijo še bolje. Pomislite na včeraj. Pomislite, kaj vam je šlo dobro, in pomislite, kaj vam je šlo slabo, ter prevzemite odgovornost.

10. “Zmeraj se lahko nagradim in s tem presežem druge.”

Morda niste tako izkušeni, tako financirani, tako dobro pomreženi ali nadarjeni, toda še zmeraj lahko nadgradite sebe in presežete druge. Tudi ko se zdi, da so vsi proti vam, sta lahko vaš trud in vztrajnost vaša konkurenčna prednost.

11. “Ustavil se bom in poduhal rože.”

Imate velike načrte in še večje cilje. Nikoli niste popolnoma zadovoljni. Žal to pomeni, da ste večino časa nesrečni – razmišljate o stvareh, ki jih niste dosegli in ki jih nimate. Vzemite si trenutek in pomislite, kaj imate – tako v karieri kot na osebni ravni. Še vedno si lahko prizadevate za več. Le vzemite si trenutek, da se zavedate, da so vse stvari (še posebej vaši odnosi), ki jih že imate, pomembnejše kot tiste, ki si jih želite imeti. Kar imate, je resnično. In to je vaše, cenite to!