Vzrok za to, da se težko zaljubite, se morda skriva v vaši inteligentnosti. So ti razlogi morda krivi?

Inteligentni ljudje vseskozi premišljujejo o možnih izdih v različnih situacijah in nič drugače ni niti, ko je govora o ljubezni. Zakaj se tako težko zaljubijo?

3 RAZLOGI, ZAKAJ SE INTELIGENTNI LJUDJE TEŽKO ZALJUBIJO:

Analizirajo občutke.

Inteligentni ljudje so spretni pri združevanju informacij in izpeljevanju zaključkov – ta lastnost se lahko pokaže tudi v slabi luči, saj se zaradi različnih preprek raje odpovejo nadgrajevanju odnosa. Nesporazumi jih hitro vržejo iz tira, zato se ponavadi prehitro odločijo, da zaključijo razmerje.

Zaupanje je v odnosu pomembno.

Potrebujejo več časa, da začnejo zaupati osebi.

Ne glede na to, kako prijetno razmerje je videti na prvi pogled, vedno obstajajo možnosti, da bo šlo kaj narobe. Inteligentni ljudje vsak odnos od začetka razumejo kot nekaj tveganega, zato težko zaupajo drugim. Posebej, ko gre za tako intimno stvar, kot je ljubezen.

Raje so sami.

Inteligentni ljudje niso samski zgolj slučajno, temveč zato, ker jim je tako najbolj všeč. Zavedajo se, da je zveza z osebo, ki jim ni po godu, nepotrebna. Obenem uživajo v samoti, ki jim ponuja več časa za razmislek.

Raziskava o vplivu inteligence in prijateljstva na srečo je pokazala, da pametni ljudje ne potrebujejo drugih ljudi, da bi se dobro zabavali. Uživajo v samoti, druženje jim je prej v nadlogo kot v užitek.

Inteligentni ljudje uživajo v samoti.