Na svetu je veliko ljudi, a le redkim lahko rečemo ČLOVEK. In na žalost, tega ne moremo reči osebi, ki igra plemenitost, a je pripravljena zariti nož v hrbet.

Težko si predstavljamo, da nas nekdo vara ali nam škoduje, ne da bi imel slabe vesti, širi laži in si izmišlja stvari zato, da bi uničil naš ugled in se pretvarja, da je nekaj, kar v resnici ni. In vse to počne z enim ciljem – da bi nam čustveno, fizično ali materialno škodoval.

Osebe, pokvarjenega srca so tudi manipulatorji.

Osebe, ki imajo pokvarjeno srce, so tudi manipulatorji, ki vas taktično pripeljejo na svoj mlin zaradi lastnih interesov. Ko je cilj dosežen, vas zavržejo kot cunjo in iščejo novo žrtev.

Spretnih manipulatorjev, ki igrajo plemenitost, ni lahko prepoznati, vendar, verjemite, prišel bo trenutek, ko bodo s svojimi dejanji nezavedno razkrili, da so pripravljeni zariti nož v hrbet (drugim ljudem). Takrat bi vam moralo biti jasno, s kom imate opravka. Preden nož zarijejo vam, se jim izogibajte v širokem loku, njihovo pokvarjeno srce pa naj zdravijo strokovne osebe.

Sovražno govorijo o drugih osebah.

Lagali bi, če bi rekli, da niste nikoli govorili o drugi osebi slabo. Čisto vsaka oseba je – verjetno gre za trenutek slabosti, ker vaša čustva premagajo razum in vam je kasneje žal za izgovorjene besede. Osebe, ki imajo pokvarjeno srce, ne poznajo občutka slabe vesti in kesanja. In tudi njihove besede so v večini primerov sovražno obarvane.

Sovražno govorijo o drugih osebah.

Če zlonamerna oseba nenehno sovražno govori zoper tretjo osebo, ki ni prisotna, je to očiten znak, da ste v bližini strupenega lika, ki bo tudi zoper vas govoril slabo, ko bo le imel priložnost. V najslabšem primeru bo spremenil dejstva v laži, kar lahko vpliva na vaš ugled.

V navadi jim je, da lažejo.

Čisto vsi ljudje so se kdaj zlagali, vendar očitna razlika je med lažmi, ki imajo lahko negativne posledice in belo lažjo, ki ne bo nikomur škodovala. Če je osebi že v navadi, da laže, ji lahko brez težav pripišete etiketo lažnivca. Takšne osebe se sploh več ne zavedajo, da lažejo in so slepo prepričane v svoje besede, da te postanejo njihova nova resničnost.

Težava nastane, ko oseba začne lagati zato, da bi sebe predstavila v pametnejši, močnejši ali boljši luči. Ko jih boste odkrili, vas bodo skušali prepričati v to, da ste nori in se stvari, o katerih govorite, sploh niso zgodile – strokovno se takšni manipulaciji reče gaslighting.

Uživajo v tuji nesreči.

Če osebi ne morete pomagati, jo tudi ne mučite. Zlonamernim ljudem to načelo ni znano – v pričo vas se bodo pretvarjali, da jim je hudo za tujo nesrečo, a se bodo v resnici naslajali, ker so slepo prepričani, da bodo na takšen način dosegli lastno srečo.

Uživajo v tuji nesreči.

Njihova zloba doseže vrhunec takrat, ko namerno ustvarijo težave vam in ljubim ljudem v vašem življenju, zato da bi uživali v svoji “stvaritvi”.

Nekateri zlobneži so nasilni in kruti.

Četudi nekatere zlonamerne osebe skrivajo svojo zlobo, so med njimi tudi takšne, ki brez težav pokažejo, kaj čutijo. Seveda z nasiljem – to ne pomeni nujno, da vas bodo fizično maltretirali, temveč so na številne druge načine kruti, ker morajo izraziti na nek način svojo notranjo bolečino.

Če se nahajte v bližini takšne osebe, bi bilo dobro, da razmislite o pobegu, saj bo morda nekega dne njihova krutost presegla meje in boste resno poškodovani ali življenjsko ogroženi.

Ne počutite se dobro v njihovi bližini.

Morda nimate intuicije, da bi takoj zaznali, da vam “določena oseba smrdi”, a, verjemite, v bližini osebe, ki ima pokvarjeno srce, boste takoj zaznali, da vam njihova prisotnost ne ustreza. Enostavno se ne počutite dobro. Čutite ustesnjenost, četudi vam morda niso ničesar naredili.

Ne počutite se dobro v njihovi bližini.

Četudi dobro skrivajo, kdo v resnici so, lahko iz njihove energije čutite, da niso dobrega srca. In takrat je pomembno, da zaupate svojem občutku, ker vas zagotovo ne vara.