Ljubezen je slepa in pogosto smo mi slepi skupaj z njo, vendar si lahko zatiskamo oči le do določene mere – ko začnejo stvari resno škripati in postajamo nesrečni, je zadnji čas, da se soočimo z resnico. Neprijetne stvari, ki nikakor niso normalne v zvezi, nas včasih tako strašijo, da jih raje pometemo pod preprogo, a slej ali prej se je treba z njimi soočiti in se postaviti zase.

V ljubezni je včasih težko postaviti sebe na prvo mesto. Še posebej, če to morda pomeni, da bo mogoče pod vprašaj postavjena naša zveza in bomo morali izbirati med »jaz« in »midva«. Preden pa smo postavljeni pred takšno težko dilemo, nam po navadi ostaja nekaj maneverskega prostora, da se pogovorimo s partnerjem in poskušamo razrešiti težave. Stvari, ki nikakor niso normalne v zvezi, je potrebno razrešiti.

4 stvari, ki nikakor niso normalne v razmerju:

Ne veseliš se njegovega/njenega klica.

Ko smo se ravno sporekli ali nam partner/partnerka gre na živce, se ne veselimo njegovega/njenega klica in to je povsem normalno. Če pa se pogosto zasačiš, da te malo stisne pri srcu ali te pogrejejo živci brez rzazloga, ko vidiš njegovo/njeno ime na zaslonutelefona, začni raziskovati, kje leži razlog za to.

Vedno postavljaš njegove/njene potrebe pred sabo.

V zvezah prihaja do neravnovesij v tem glede sklepanja kompromise – kdo je bolj pripravljen popustiti? Vendar pa morajo biti ta neravnovesja prehodna in se porajati v »korist« obeh. Če vedno en in isti postavlja svoje potrebe pred potrebe drugega (ali zveze), lahko pričakujeta težave.

Ne drži se svojih obljub.

Občutek, ko te nekdo pelje žejnega čez vodo, ni težek zgolj zato, ker ne dobiš tega, kar želelš, temveč ker se v tem skriva tudi kanček sumničavosti, ki spodkoplje tvoje zaupanje v to partnerja.

Ves čas ima izgovore za svoje vedenje.

Obstaja razlika med tem, ali se nekdo tu in tam izgovori ali pa ima čisto vedno pripravljene izgovore, zakaj ni kriv in odgovoren za svoja ravnanja. Enakrat ti bo prekipelo!