Nemško podjetje Adidas že nekaj časa spada med velikane obutvene industrije – nič nenavadnega ni, da nas vsake toliko navduši z novim parom obutve, ki nam jemlje dih, a tokrat se je odločilo za drugačen pristop. Ustvarili so kolekcijo Home Of Classics, ki ključuje 10 najbolj priljubljenih superg vseh časov.

Adidas je v 70. letih svojega obstoja uspel ustvariti številne pare čevljev, ki so se do danes uveljavili kot klasike. Svoje oboževalce je pred kratkim razveselil z novico, da bo v okviru kolekcije Home Of Classics v rahlo prenovljeni podobi ponovno izdal svojih 10 najbolj priljubljenih superg vseh časov.

Kolekcija Home of Classics združuje Adidasove ikonične stvaritve in današnjo modo – med elitno druščino so se znašle sodobne različice modelov, kot so Continental 80, Stan Smith, Torsion Comp, A.R. Trainer in Rivalry Lo.

Največ smetane je pobral Continental 80, ki se je se prvič pojavil v osemdesetih letih prejšnjega stoletja. Predstavljen je bil kot tekaški copat, a se je hitro uveljavil v teniškem svetu. Enako kot ostale modele, ki jih najdete v spodnji galeriji, tudi njega krasi zgornji del iz belega usnja in podplat kremaste barve.

Adidas bo kolekcijo kupcem na svoji strani ponudil že junija.

Galerija: Home Of Classics