Fantki se čudno vedejo do dekleta, ki jim je všeč. Odrasli moški niso nič boljši!

Če si predstavljate najstarejšo pravljico – fantku je všeč dekle, fantek dekle ‘zafrkava’, fantek in dekle živita srečno do konca svojih dni, vam je potem jasno, da pravljica ni daleč od realnega življenja. Zakaj se ti vzorci nenavadnega vedenja pojavljajo tudi pri odraslih moških, ni jasno.

Včasih vam fant pošilja jasne znake, ki nakazujejo, da ste mu všeč in si vas želi, a nemalokrat se aktivira tudi tista iracionalna plat možganov, ko moški začne izvajati čudne stvari, ki sploh niso jasne. Teh pet pogostih in subtilnih nenavadnih znakov nakazuje, da ste mu všeč, a ni dovolj pogumen, da to z besedami tudi izrazi.

1. Postane zelo resen ali tih

Eden od znakov, ki nakazuje, da ste mu všeč, je njegova stopnja resnosti. Morda razmišlja o lakoti? O tem, kako je utrujen? A mu je dolgčas z menoj? Seznam vprašanj, ki se vam takrat vrti v glavi, se ne zaključi. A gre za to, da je v tej fazi zelo previden in pazi, da ne uniči stvari. Želi, da vodite pogovor, in se tako izogne tveganju, da zapelje pogovor v napačno smer.

2. V svojem pristopu je šablonski

Znak, da ste mu všeč, je zagotovo njegov pristop. Če se šablonsko vede in je v svojem početju izredno natančen, se boji, da bi lahko naredil napako. Če se vam oglasi vsak tretji dan ali vas pokliče, je to zato, ker se želi izogniti napakam, ki lahko nastanejo. Ni mu všeč misel, da vas lahko izgubi, zato deluje, kot da je podrejen v svojem pristopu.

Nasprotje temu pa je hipermaskularnost, kar pomeni, da se vede kot mačo, ker ni prepričan, kaj naj storit.

3. Po naključju vas užali

Verjemite ali ne, eden izmed znakov, da ste mu res všeč, je žalitev. Ker želi poskusiti ustvariti čustveno iskrico, vas bo poskušal dražiti, se hecati s ali pa flirtati z vami. Morda se vam bo zdelo, da je aroganten, vendar mu dajte priložnost. Poskuša se zgolj povezati z vami.

4. Zelo se hvali in se ima rad

Ironično, eden od največjih znakov, da ste mu všeč, je hvaljenje samega sebe. Hvalisanje ni ravno stvar, ki jo ženske iščejo, a pogosto moški želijo na tak način zgraditi svojo vrednost. Na kratko, želi vas navdušiti. Ne želi tekmovati z vami, zgolj želi, da vidite, kaj vse vam lahko ponudi. Poskuša se ‘prodati’.

5. Ne začenja fizične intimnosti

Med končnimi znaki, ki nakazujejo, da ste mu všeč, je odsotnost fizičnega stika z njegove strani. Če mu dajete zeleno luč, lahko to postane nerodno, saj morda zaključite, da ga ne privlačite ali da niste njegov tip.

Kljub popularnemu prepričanju moški v resnici ne razmišljajo zgolj o možnosti za spolnost, še posebej ko jim je dekle všeč. Ker se boji, da bi uničil, na čemer je delal, se raje drži ob  strani. Tudi če mu dajete zeleno luč, se lahko še vedno boji, da ga boste zavrnili, zato ne želi intimnosti.