Odkrili smo tono skritih funkcij, ki jih premore vaš iPhone. Verjamemo, da vam bodo omogočile manj zapleteno življenje. Na primer, ste vedeli, da lahko naučite Siri, kako pravilno naglasiti vaše ime? Ali to, da lahko iPhone hrani vse podatke v zvezi z vašim zdravstvenim stanjem? Naredili izbor najboljših. Tukaj so fantastični triki za iPhone, ki jih zagotovo še niste poznali.

Fantastični triki za iPhone, ki jih zagotovo še niste poznali:

1. Ustvarite album ‘Priljubljene’

Si radi znova in znova ogledujete fotografije, ki ste jih posneli v preteklosti? Označite gumbek v obliki majhnega srčka na dnu zaslona. S tem ste ustvarili album “Priljubljene”, v katerega lahko odslej shranite svoje najljubše fotografije.

Ustvari album "Priljubljene"

Ustvari album “Priljubljene”

2. Podaljšajte življenje bateriji telefona

Ste se kdaj vprašali, katere aplikacije porabijo največ energije? Naredite sledeče in prihranite z energijo. Pojdite v “Nastavitve” in izberite “Baterija”. Na tej točki boste ugotovili, kateri pripomočki ubijajo vašo baterijo.

Podaljšaj življenje bateriji telefona

Podaljšaj življenje bateriji telefona

3. Fotografiranje med snemanjem videa?

Si kdaj zaželite, da bi lahko posneli fotografijo, medtem ko snemate video? V bistvu je to popolnoma mogoče. Preprosto izberite beli gumbek na spodnji levi strani zaslona. In to je to.

Fotografiranje med snemanjem videa?

Fotografiranje med snemanjem videa?

4. Ne bojte se preizkusiti kaj novega!

Če si želite mehkejše osvetlitve na vašem iPhonu, LED-bliskavico, povečavo besedila in še kaj, lahko to najdete v razdelku “Splošne nastavitve”. Odkrili boste različne načine uporabe telefona. Na primer, izberite “Invertne barve”, da svetloba ponoči ne bo tako ostra. In ena naših bolj priljubljenih nastavitev: vključena LED-bliskavica, ko prejmete SMS.

Ne bojte se preizkusiti kaj novega!

Ne bojte se preizkusiti kaj novega!

5. Uporabite Siri za branje česarkoli

Siri si definitivno zasluži več pohval, kot jih prejme v resnici. Če želite, da prebere delčke besedil, izberite “Nastavitve” > “Splošno” > “Dostopnost”. Nato sledite navodilom na spodnji sličici.

PREBERITE ŠE: Revolucionarni sušilnik za lase Dyson Supersonic

 

Uporabite Siri za branje česarkoli

Uporabite Siri za branje česarkoli

6. Fiksna osvetlitev pri fotografiranju

Želite fiksno osvetlitev, medtem ko fotografirate? Ikono v obliki sončka povlecite navzgor in vaša osvetlitev bo svetlejša. Če ikono sončka pomaknete navzdol, bo fotografija temnejša.

Fiksna osvetlitev pri fotografiranju

Fiksna osvetlitev pri fotografiranju

7. Spravite vse pomembne podrobnosti v sporočilo

V vsakem besedilnem sporočilu lahko delite podrobnosti, kot so lokacija, na kateri ste, ali fotografije v skupni rabi. Le sledite korakom na sliki.

. Spravite vse pomembne podrobnosti v sporočilo

. Spravite vse pomembne podrobnosti v sporočilo

8. Shranite si svoje zdravstvene podatke za nujne primere

Dodajte si svoje osnovne zdravstvene podatke v razdelek “Medical ID”. V nujnih primerih lahko nekdo pogleda, ali imate kakšne alergije in ali na primer redno jemljete določena zdravila.

Shranite si svoje zdravstvene podatke za nujne primere

Shranite si svoje zdravstvene podatke za nujne primere

9. Naučite Siri pravilnega naglaševanja

Je vaše ime težko izgovorljivo? Ga Siri izgovarja pravilno? Če ne, ji odgovorite: “That’s not how you pronounce …” Siri vas bo nato vprašala, kako torej pravilno izgovoriti določeno ime. Predstavila vam bo tri možnosti, med katerimi boste lahko izbirali. Izbere eno in zadeva je končana.

Naučite Siri pravilnega naglaševanja

Naučite Siri pravilnega naglaševanja

10. Spremenite smer med fotografiranjem panorame

Če bi želeli preklopiti smer fotografiranja panorame, kliknite na ikono s puščico. Ta-da-da-dam! Smer je spremenjena.

Spremenite smer med fotografiranjem panorame

Spremenite smer med fotografiranjem panorame