Fotografije velikokrat (na žalost) ne zadostujejo za razumevanje sveta, še posebno, ko pride do vprašanja perspektive. Seveda, vsi vemo, da je nebotičnik Burj Khalifa ogromen in vsi si znamo predstavljati, da je največji radijski teleskop na svetu precej veličasten, a šele primerjava z drugimi stvarmi nam pokaže, kako sta slednja pravzaprav velika. Kevin Wisbith je v ta namen predstavil projekt A Quick Perspective, kjer na YouTubu jasno in glasno pokaže veličino vseh znanih objektov in stvari ter tako razširi naša obzorja.

Pulmonoscorpius kirktonensis – največji izumrli škorpijon na svetu

Prazgodovinske živali so bili večje od današnjih. Razlog za to naj bi bilo več kisika v zraku. Pulmonoscorpius kirktonensis je vrsta škorpijona, ki je v dolžino zrasla kar 61 centimetrov oziroma na velikost običajnega hišnega mačka.

Največji oljni tanker na svetu

Največji oljni tanker na svetu, Seawise Giant, meri v dolžino skoraj 500 metrov. Če bi ga postavili v največje jezero v Central Park v New Yorku, potem bi tanker na vsaki strani pustil natanko 100 metrov prostora.

Rudnik Mir

Rudnik Mir, ki se nahaja v Rusiji, je eden izmed najglobljih rudnikov na svetu. Uradno naj bi v globino meril 525 metrov. Če vanj postavimo drugo najvišjo stavbo v ZDA, Willis ali Sears Tower, ki v višino meri 527 metrov, potem iz rudnika gleda le konica stolpnice (beri 2 metra).

Death Star

Čeprav Death Star v resnici ne obstaja, je nedvomno največji in najbolj hud stroj, ki je bil kadarkoli zasnovan. V premeru naj bi Death Star meril okoli 160 kilometrov, kar je približno četrtina dolžine Floride.

Titanik

Ko so Titanik zgradili, je veljal za eno od največjih ladij na svetu. V dolžino je meril okoli 270 metrov. Ladjedelništvo se je od takrat močno spremenilo. Ameriški prevoznik zrakoplovov U.S.S. Ronald Reagan meri v dolžino okoli 333 metrov, in če bi nanj postavili Titanik, potem bi na njem ostalo le 63 metrov prostora.

Asteroid Dionysus

Asteroid Dionysus je del asteroidnega pasu Apollo. Ocenjuje se, da v širino meri kilometer in pol. Vrednost asteroida je okoli 2,6 milijarde dolarjev.

Bombnik Northrop B-2

Večnamenski strateški bombnik, ki lahko nosi konvencionalno in jedrsko orožje, je eno izmed najbolj naprednih in najdražjih letal na svetu. Razpon kril bombnika je okoli 53 metrov, kar je skoraj 4 metre več, kot meri igrišče za ameriški nogomet.

Burj Khalifa

Burj Khalifa velja za trenutno najvišjo zgradbo na svetu. V višino meri okoli 830 metrov. Če bi se nahajal v New Yorku, potem bi bil za 300 metrov višji od One World Trade Centra in za 390 metrov višji od Empire State Buildinga.

Motor M-1 Rocket

Motor M-1 Rocket so zasnovali leta 1950, namenjen pa je bil za vesoljski program Nasa in je veljal za največji motor na svetu, ki so ga kadarkoli zgradili. Njegov premer je bil 4 metre oziroma dovolj, da pokrije avtomobil Smart in mu pusti le dobrega pol metra zraka.

Največji radijski teleskop na svetu

Ker se še vedno podajamo na lov za nezemeljskim življenjem, gradimo vedno večje in večje teleskope. Največji radijski teleskop je kitajski teleskop, ki v premeru meri 488 metrov. Če ga postavimo v center Las Vegasa, bi pokril polovico hotela The Mirage, cel hotel The Linq, cel hotel Harrah’s in večino hotela The Venetian.