Kristjan Podgornik je znamko Golden, hrana za dušo in užitek, ustanovil z namenom pokazati svetu, da Slovenija premore vrhunske organske izdelke. Zato kot NBA-skavt išče najboljše slovenske organske dobrine, tiste z največ zlatimi priznanji in medaljami, ki jim potem doda čisto pravi zlati lesk, saj jih oplemeniti s 24-karatnimi zlatimi lističi. Eden izmed takih izdelkov (trenutno edini v ponudbi) je olivno olje koprskega oljarja Borisa Jenka (letos se je uvrstilo v prvo dvajseterico na mednarodnem tekmovanju Flos Olei, kjer se je ”udarilo” z več kot 750 vrstami olivnega olja več kot 500 izdelovalcev iz 48 držav), ki je prvo dobilo zlati tretma.
Zlatih lističev pa Podgornik ne dodaja zgolj zato, da bi izdelku napihnil ceno, ampak so najprej dodatek h kakovosti, šele nato prestiž. Vse skupaj je zapakiral v lično embalažo, ki je popolno utelešenje hedonizma. Naslednja ”žrtev” znamke Golden bosta med čebelarja Grega Lužarja in jabolčni sok z domačije Grčin, ki je edini domači sok s prestižno nagrado Great Taste Award 2015. Obeta pa se nam tudi zlata voda.
PREBERITE ŠE: Deliš’s – slovenske dobrote iz kozarca
Verjetno si niste nikoli mislili, da boste morali za 200 ml olivnega olja odšteti 150 evrov, a kot pravi Podgornik, se za nakup ne odločajo samo tisti, ki jim ni treba gledati na vsak evro. Poleg tega pa je v primerjavi s konkurenco olje naravnost poceni. Podobni izdelki se namreč prodajajo tudi po 800 ameriških dolarjev in več, vi pa boste za manj kot petino tega dobili najboljše olivno olje na svetu, ki je tudi izjemno darilo.
Olivno olje Golden, hrana za dušo in užitek, je namenjeno vsem tistim, ki znajo življenje zajemati z veliko žlico. A če vam ni do lastnega prestižnega olja, ga lahko okusite v eni izmed petih slovenskih restavracij: v gostilni Na Gradu, restavracijah JB in Cubo, v gostilni Krištof in gostilni pri Lojzetu na dvorcu Zemono.
You must be logged in to post a comment.