Velikost računalnika ne sovpada z njegovo učinkovitostjo, kar je še posebej opazno v zadnjem času, ko lahko spremljamo porast priljubljenosti kompaktnih prenosnih Eačunalnikov, ki jih poznamo pod imenom ultrabook – ta trend pridno izkorišča podjetje GamePad Digital, ki je predstavilo prenosnik GPD P2 Max, ki ponaša z nazivom najmanjšega ultrabooka doslej, ki ga lahko spravite kar v žep.

Računalnik GPD P2 Max je tako majhen, da ga lahko shranite kar v žep. Kljub majhnosti vas bo očaral z zmogljivostjo, saj ga poganja procesor Intel Core M3, obenem pa ponuja 8 oziroma 16 GB delovnega pomnilnika in do 1 TB notranjega spomina. Za nameček njegova teža znaša le 650 gramov.

8,9-palčni zaslon z ločljivostjo 1920 × 1080 slikovnih pik je mogoče upravljati na dotik ali s pisalom. GPD P2 Max je primeren tudi za ljubitelje filmov in serij, saj je po zaslugi vgrajenega 2.4G/5G dual-band WiFi čipa v le 10 minutah sposoben prenesti videovsebino velikosti 1 GB.

GDP P2 Max vas bo očaral z majhnostjo in učinkovitostjo.

Cenejša različica ultrabooka GPD P2 Max je kupcem v predprodaji na voljo za 529 dolarjev (približno 467 evrov), medtem ko je za zmogljivejšo potrebno odšteti 705 dolarjev (približno 623 evrov).