Nekateri menijo, da prijateljstvo med moškim in žensko ni mogoče. Kaj meniš ti? Kaj pa lahko storiš, ko prestopita mejo in se prijateljstvo spremeni v nekaj več?

Začetek prijateljstva med moškim in žensko vedno deluje nedolžno. Počasi se spoznavata, delita svoje misli, vedno intenzivneje komunicirata, se pogovarjata o intimnih stvareh … Po tem običajno pride do trenutka, ko se začneš zavedati, da se s to osebo tu in tam vidiš v popolnoma drugačni situaciji, da osebo pogrešaš in da želiš, da je vedno ob tebi

Vedno pogosteje opažaš, da ti ni več vseeno, ko ti govori o romantičnih čustvih do neke druge osebe in da je v tebi začel vrtati črv ljubosumja … to pomeni, da si zapustila cono prijateljstva in da se bo zdaj vse spremenilo.

Takrat moraš sama sebi priznati, da si želiš, da se vajino razmerje spremeni in čas je, da preveriš, ali sta na isti valovni dolžini. Bodi iskrena in drugi osebi priznaj svoja čustva, pa tudi pripravi se, da mogoče ta čustva niso obojestranska. Če dobiš dogovor, da te nekdo vidi le kot prijateljico, se umakni. Poskus obujanja starega odnosa vaju bo v tem primeru namreč čustveno preveč izčrpal.