Edinstveno zatočišče Fuselage je resnično posebna izkušnja potovanja, saj gre za hedonistični oddih v trupu letala, na katerem boste skrbeli za okolje in trajnostni razvoj. Planet vam bo hvaležen, pa še uživali boste.

Zatočišče, ki so ga ustvarjalci poimenovali Fuselage (v prevodu trup letala), zajema prostor s širino 3 metre in dolžino 5 metrov. Zanimivo je predvsem zaradi tega, ker ga je mogoče postaviti praktično povsod. Izjema niso niti najbolj eksotični kotički sveta.

Podjetje kabino Fuselage ponuja kot komplet različnih delov, ki ga je potrebno sestaviti na želeni lokaciji. Pri tem ni potrebna pomoč težke gradbene mehanizacije, ki ima negativen vpliv na okolje. Bivališče Fuselage je sicer oblikovano tako, da ga je mogoče pripeti na drevo ali pa namestiti na podporno strukturo, kar pomeni, da lahko načrtujete svoj hedonistični oddih v trupu letala kjerkoli na svetu.

Ekipa ustvarjalcev se zavzema za gradnjo iz okolju prijaznih materialov. Enako pot je ubrala tudi pri novem projektu. Fuselage je namreč zgrajen iz lokalnih materialov, ki jih je mogoče reciklirati. Presežni material iz glavnega proizvodnega postopka je ponovno uporabljen pri izdelovanju opreme za kampiranje.

Ohišje hiške Fuselage je izdelano iz lesa in aluminija. Struktura, ki energijo pridobiva s pomočjo sončnih celic, se je sposobna zoperstaviti še tako težkim naravnim razmeram. Pred okoljem jo ščitijo stena iz treh plasti, ogrevalni sistem z nizko napetostjo in peč na les.

Pod Fuselage se je podpisal oblikovalec Jason Thawley. Ta pravi, da ga je zasnoval z željo, da ljudem zagotovi zatočišče v ekstremnih okoljih, ki ponujajo izjemno raznolikost naravnega okolja.

Galerija: Fuselage