HTC One A9 ali iPhonov izgubljeni dvojček, kot bi mu tudi lahko dejali, je bogokletna kombinacija Applovega dizajna in Googlove programske opreme. Kaj drugega kot iti na vse ali nič HTC-ju niti ni preostalo, saj mu kljub zanimivim in boljšim modelom od konkurence, ki jih je letos poslalo na trg, ni uspelo prepričati (dovolj) kupcev, da bi lahko mirno spali. Model One A9 pa bo vendarle težko spregledati, saj se za prefinjeno obliko skriva vrhunska strojna oprema, rezultat pa je naravnost strupen.

Pametni telefon HTC One A9 je iPhonov izgubljeni dvojček, saj močno spominja na iPhonov najnovejši pametni telefon iPhone 6. Kako ogorčen boj poteka na trgu mobilne telefonije, razkriva zanimiv podatek, da je oznaka A9 v imenu telefona pravzaprav (ne tako zelo) prikrita provokacija, vsaj če malce logično sklepamo. iPhone 6 je namreč opremljen s procesorjem A9, HTC One A9 pa je na zunaj praktično iPhone 6 (lahko bi rekli Applov srednji otrok zadnje generacije telefonov, med iPhonom 6 in 6 Plus), a iPhone po precej sprejemljivejši ceni (čez lužo ga bodo prodajali za preračunanih 350 evrov!).

PREBERITE ŠE: Pametni telefon HTC One M8s – cenejši dvojnik modela One M8

Pametni telefon HTC One A9 in iPhone 6.

Pametni telefon HTC One A9 in iPhone 6.

Gre za najočitnejšo kopijo Applovega dizajna po originalnem Samsung Galaxyju, s katero se je HTC povsem odpovedal svojim oblikovalskim smernicam zadnjih dveh let, kar pa ni razlog za kritiko, saj so bile vse spremembe spremembe na boljše, kar gledate, pa je 143-gramski mobilnik, ki navduši v vseh pogledih. Zaradi dizajna, predvsem pa zaradi strojne opreme. Novi iPhone 6, pardon, HTC One A9, namreč za preračunavanja podatkov uporablja 64-bitni in 8-jedrni procesor Snapdragon 617 (Cortex A-53) frekvence 1,5 GHz, za brezhibno delovanje pa sta tu še 2 GB sistemskega pomnilnika in grafična kartica Adreno 405. Ponaša se z baterijo zmogljivosti 2150 mAh (ponuja do 16 ur pogovorov in 432 ur v stanju pripravljenosti) in vgrajenim pomnilnikom, ki mu naštejemo 32 GB prostora (na voljo je microSD reža za razširitev spomina do 2 TB).

HTC ima z modelom One A9 visoke ambicije.

HTC ima z modelom One A9 visoke ambicije.

Nadel si je 5-palčni zaslon ločljivosti 1920 x 1080 slikovnih točk (441 ppi), varovan s Corningovim steklom Gorilla Glass 4, za zajem fotografij in posnetkov pa so pri HTC-ju zadolžili zadnjo kamero s 13 milijoni slikovnih točk z optičnim stabilizatorjem in dvojno LED-bliskavico (podpira RAW-format in omogoča snemanje s Hyperlapsom) in prednjo s 4 milijoni slikovnih točk (F/2.0). Na procesor so naložili operacijski sistem Android 6.0 (Marshmallow) z uporabniškim vmesnikom Sense, ki bo ”kril hrbet” razmeroma slabotni bateriji, da ne bo tarča kritik zaradi preslabe ”kondicije”. Tako ali tako pa ima telefon podporo hitrega polnjenja (Quick Charge 2.0, 3.0), tako da bo hitro spet pri močeh, če se čez dan slučajno upeha.