Kitajski proizvajalec pametnih telefonov OnePlus svojih privržencev ni razveselil z le eno, pač pa kar dvema novima napravama – spoznajte OnePlus 7 Pro in OnePlus 7.

Več pozornosti je bil deležen model OnePlus 7 Pro – tega krasi 6,67-palčni QHD+ AMOLED zaslon brez okvirja s frekvenco osveževanja 90 Hz. Na sprednji strani se nahaja tudi kamera, ki iz ohišja pokuka komaj ob vklopu aplikacije za kamero.

Na zadnji strani pametnega telefona OnePlus 7 Pro najdemo glavno kamero z ločljivostjo 48 MP, ki ji družbo delajo trije teleobjektivi in ultra širokokotna leča. Napravo poganja procesor Qualcomm Snapdragon 855. Po zaslugi tehnologije Warp Charge se bo baterija s kapaciteto 4000 mAh do polovice napolnila v vsega 20 minutah.

OnePlus 7 Pro bo na voljo v treh različicah. Prva ponuja 6 GB / 128 GB, druga 8 GB / 256 GB, tretja pa 12 GB / 256 GB delovnega pomnilnika/notranjega spomina.

OnePlus je na prireditvi razkril tudi cenejšega in manj zmogljivega brata svojega novega paradnega konja – to je OnePlus 7, ki ma nekoliko manjši, 6,41-palčni AMOLED zaslon, na vrhu katerega najdemo zarezo v obliki kapljice s fotoaparatom.

Tudi njega poganja procesor Snapdragon 855. Na njegovem zadku se nahaja glavna kamera z ločljivostjo 48 MP in sekundarni senzor ločljivosti 5 MP, ki slikam dodaja globino. OnePlus 7 sicer podpira do 8 GB delovnega pomnilnika in 256 GB notranjega spomina.

Galerija: OnePlus 7 Pro in OnePlus 7