Restavracije McDonald's običajno ponujajo hitro hrano po sorazmerno nizkih cenah. V nasprotju s tem pa deluje McDonald's v ameriškem Freeportu v zvezni državi Maine, kjer dajejo poseben poudarek estetiki.

Restavracija se nahaja v 168 let starem dvorcu. Obiskovalce navdušuje z luksuznim videzom. Stoli so izdelani iz lesa, medtem ko na mizah najdemo sveče.

McDonald's je največja veriga restavracij s hitro prehrano na svetu.

Graščino je leta 1850 zgradil trgovec William Gore. McDonald’su je bila prodana leta 1984. Domačini nad tem niso bili navdušeni. Sprva je bilo načrtovano, da stavbe ne bo krasil McDonald’sov logo, a nato je do tega vendarle prišlo. Vodstvo se je odločilo, da zaradi negodovanja prebivalcev kraja ohrani hišo takšno, kot je. Prav zato jo še danes zaznamuje viktorijanski stil. Podjetje se namerava tudi v prihodnosti podrediti zahtevam krajanov.

McDonald's nekoliko drugače.

Na meniju restavracije so se znašle nekatere jedi, ki jih v običajnih McDonald’sih ne moremo naročiti. Kot primer lahko navedemo jastogov zvitek, za katerega je treba odšteti 7,30 evra. Naknadno je bil restavraciji dodan še McDrive.

Notranjost restavracije.