Pod vplivom družbe in družbenih omrežij marsikatera ženska se ne počuti dobro v svoji koži. V tem obupnem sledenju pravil preprosto pozabi, kako resnično biti svoja.

Brigati se za mnenja drugih, je lažje imeti vpeto v naših glavah, kot to tudi izvajati. A biti samosvoja je resnično najlažja pot do sreče. Če s te poti skreneš, se spomni teh petih nasvetov, ki ti bodo pomagali oživeti pravo sebe.

Dnevno beri pozitivne spodbude.

Zapiši si različne navdihujoče in motivacijske izjave, ki jih lahko bereš na spletu ali pa si jih izpišeš na lepljive papirčke za opopmbe. Če nimaš ideje, katera izjava bo tvoj dnevni opomnik, si zapiši “Pametna si, duhovita in si zaslužiš biti ljubljena za to, kakršna si.” Morda zveni pocukrano, ampak je resnično.

Bodi samozavestna.

Ključno je, da zaupaš vase in se oblikuješ v osebo, kakršna želiš postati. Meja med aroganco in samozavestjo je tanka, toda dokler nisi nesramna do ljudi, si dobra oseba in dober človek, zato se lahko malo bolj pogosto kot sicer na lep način pohvališ s svojimi cilji in uspehi.

Reci, kaj misliš; misli, kar rečeš.

Vedno govori resnico, ne glede na to, ali jo kdo odobrava ali ne. Ne boj se izpostaviti svojih misli, še posebej ne zato, ker bi nekoga lahko ujezile ali spravile v neprijetno situacijo.

Počni, kar si želiš.

Če se želiš ostriči, to nemudoma stori. Če želiš zapustiti službo, zato da bi odprla lastno podjetje, tudi to stori. Življenje je preveč kratko, da bi se vedla v skladu s tem, kaj drugi pravijo, da je najbolje zate. Sprejmi vse izzive, vse dokler ne bodo škodili tebi ali drugim osebam.

Svoje življenje živi zase.

Ker imamo samo eno življenje, je to, kar počnemo z njim, zelo pomembno. Ne izgubi svojega življenja zato, ker se želiš ujemati z načinom, ki ga živijo drugi. Ugotovi, kdo si in kaj hočeš: naj odgovori na ta vprašanja postanejo vodilo za življenje, kot si ga želiš.