Dobro ličenje zahteva veliko znanja, truda, potrpljenja in vaje. Dobro premišljen in izveden makeup lahko popolnoma spremeni vaš videz in izpostavi vaše najlepše poteze. Oči so ogledalo duše in največji vir pozornosti našega obraza. Znanje, kako se naličiti s črtalom za oči, je tako še toliko bolj pomembno. Preberite si pet različnih stilov nanašanja eyelinerja.

Krilata črta

Eden izmed načinov, kako se naličiti s črtalom za oči, je uporaba krilate črtne poteze. Ta preprost retro stil je eden izmed tehnično manj zahtevnih, poleg tega pa se poda praktično vsem oblikam obraza. Ker ni preveč izstopajoč, ga lahko nosite tudi podnevi, zaradi elegantnega pridiha, pa je nepogrešljiv za večerni look. Da dosežete popolno krilato črto, začnite vleči črtalo ob trepalnicah od začetka notranjega kota oči, do zunanjega roba. Nato narišite zavito črto navzgor, ki mora dajati vtis podaljša trepalnic. Potegnite še ravno črto od presečišča zenice, do konca zunanje črte in pobarvajte vmesno polje. Črto lahko po okusu debelite ali tanjšate.

PREBERITE ŠE: 9 načinov kako prepoznati lažnivca

Krilata črta je primerna za vse priložnosti

Krilata črta je primerna za vse priložnosti

Mačje oči

V takšnem makeupu boste gotovo deležni kar nekaj pozornosti! Da ustvarite učinek mačjih oči, nadenite na veke senčilo v barvi vaše kože – po želji z dodatkom bleščic. Zgornjo veko od zunanjega proti notranjemu robu obrobite s črno črto. Nato obrobite še spodnji del trepalnice. Zaključite s tremi plastmi maskare.

Mačje oči bodo pritegnile pozornost

Mačje oči bodo pritegnile pozornost

Polna črta okoli oči

Ta tip uporabe črtala se od tehnike mačjih oči razlikuje po tem, da ustvari bolj dramatičen videz. Oči naličite po principu mačjih oči, a zunanji del črte ne potegnite preveč navzgor. Prav tako ne potrebujete svetlikajočega senčila. Ta stil ličenja ni primeren za tiste, ki imajo zelo majhne oči. Če ste eni izmed njih, za maksimalen učinek raje uporabite stil kleopatre.

Popolna črta okrog oči

Popolna črta okrog oči

Fina črta

Manj je več – in to drži še posebej v svetu ličenja. Za naraven in svež videz narišite tanko črto ob dolžini zgornjih trepalnic, nato pa jo potegnite za nekaj milimetrov dalje. Če so vaše oči tesno skupaj, začnite črto na sredini veke.

Fina črta je primerna za vsak tip obraza

Fina črta je primerna za vsak tip obraza

Kleopatra

Stil kleopatre bo poskrbel za sofisticiran videz in vam optično povečal oči. Zato je primeren za uradne sestanke, romantično večerjo ali pa zaposlitveni razgovor. Nanesite temno senčilo na zunanjo stran veke. Ob zgornjem delu trepalnic s črtalom potegnite linijo. Spodnje trepalnice obrobite od sredine do zunanjega roba, nato črto malo podaljšate proti obrvem. Na notranje kotičke oči nanesite kanček svetlega senčila, kar bo navidezno povečalo vaše oči. Končajte s kančkom maskare.

Optično povečane oči

Optično povečane oči