Kaj imamo punce najraje pri vikendih? Razen tega, da lahko dlje spimo in si pogledamo vse epizode serij, ki smo jih zamudile? To, da ni potrebe po nanašanju ličil. Kaj pa, če to rutino podaljšamo za kak teden ali več? Kaj bi se lahko zgodilo, če se popolnoma nehamo ličiti? Brez skrbi, samo dobre stvari!

Kaj se bi lahko zgodilo, če bi se nehali ličiti:

Na začetku se bomo počutile nekoliko manj samozavestne.

Vemo, kaj se zdaj sprašujete: bomo videti utrujene ali manj privlačne? Bodo naši sodelavci in prijatelji šepetali za našim hrbtom? Možno je, da sploh nihče ne bo opazil. Čeprav se bomo na začetku počutile nekoliko manj samozavestno, se bodo strahovi razblinili takoj, ko bomo zjutraj pridobile vsaj pol ure več.

Manj stresa

Priznajmo si: lepotna rutina je lahko precej stresna. Je naša podlaga enakomerna? Se trepalnice lepijo med sabo? Je črtalo za oči razmazano? Če se odločimo, da ličil ne uporabljamo, potem lahko pozabimo na ta stres. Tako bomo imele več časa, da se sprostimo in naš um pripravimo za pomembnejše obveznosti v dnevu. Lahko si vzamemo čas za telovadbo ali pa meditacijo.

Velika možnost je, da bo koža čistejša.

Podlaga, korektor, senčila in rdečila, na našem obrazu je več plasti različnih proizvodov. In če smo zares iskreni, potem je možno, da jih niti  ne odstranjujemo prav, kar pomeni, da ostanejo v naših porah. Dajmo koži nekaj počitka in velika možnost je, da bo naša koža že čez nekaj dni čistejša.

PREBERITE ŠE: Kako biti lepa brez ličil?

Kaj je lahko lepšega kot zdrava, sijoča koža?

Kaj je lahko lepšega kot zdrava, sijoča koža? (Foto: Instagram)

Možnost je, da bomo videti mlajše …

… še posebej, če nosimo veliko ličil. Nekaj pegic na nosu in rožnata lička, ki si jih zmeraj želimo prekriti, so pravzaprav znak mladostni. In tako smo videti naravno mlajše.

Najbrž bomo več vložile v nego naše kože.

Če se že odločimo, da bomo brez ličil, potem si gotovo želimo, da je naša koža videti lepa in zdrava. Zato ne pozabimo na serume, maske in zaščito pred sonce. Koža nam bo še kako hvaležna.

Bolj bomo začele ceniti tudi svoje lase.

Ko se odločimo, da bomo nekaj časa poskusile brez ličil, to še ne pomeni, da bomo zanemarile svoj videz. Nekaj na novo pridobljenih minut porabimo za nego  las ali pa končno poskusimo z lepo pričesko, za katero nikoli nismo imele časa.

Morda se bomo zavedle, da ličil sploh ne potrebujemo ali pa da jih lahko uporabljamo manj.

Ko se bomo enkrat navadile na naravni videz, se bo nanašanje ličil zdelo tuje. In težje. Morda se bomo takrat odločile, da namesto ličenja po celotnem obrazu potrebujemo le korektor ali pa maskaro. Brez dvoma pa bomo našle bolj svež videz, svojo naravno lepoto pa bomo prav tako cenile.

Svojo naravno lepoto pa vedno bolj cenijo tudi zvezdnice. Tukaj je nekaj najbolj pogumnih, ki so svetu prek družbenega omrežja Instagrama pokazale obraz brez ličil.