Zaradi vročega vremena in suhega zraka se lahko naše ustnice izsušijo. Ker imajo naše ustnice tanjšo plast kože kot pa preostanek našega telesa, zelo hitro izgubijo vlago. K lepšim ustnicam vsekakor pripomore balzam za ustnice, ki med drugim lajša tudi njihovo razpokanost, vsekakor pa je potrebno zagotovi tudi redni piling ustnic. V nasprotnem primeru ne bo moteča le šminka na razpokanih ustnicah.

Zakaj je pomembno, da poskrbimo za piling ustnic:

Slab zadah

Razpokane ustnice so znak, da ne pijemo dovolj vode. Medtem ko luskaste ustnice niso nujno krivec za naš slab zadah, so lahko pokazatelj, da smo dehidrirani, kar velikokrat vodi do neprijetnega zadaha.

Herpes

Suhe, luskaste ustnice so lahko potencialno razlog za herpes v in okoli ust. Zato je pomembno, da ustnice redno vlažimo.

PREBERITE ŠE: Kako se naličiti s črtalom za oči

Za lepe ustnice je potrebno redno izvajati piling ustnic!

Za lepe ustnice je potrebno redno izvajati piling ustnic!

Razbarvane ustnice

V skrajnih primeri lahko zanemarjanje razpokanih ustnic, ki jih ne vlažimo in na katerih ne izvajamo pilinga, povzroči rahlo razbarvanost ustnic – blede ustnice s temno obrobo. To se pogosto pokaže v težjih vremenskih pogojih, zato se prepričajte, da ustnicam redno zagotavljamo piling v zimskem času, poleti pa ne pozabimo na zaščitni faktor.

Nerodna uporaba šminke

Razpokane ustnice so groba, neravna podlaga za nanašanje šminke. Če želimo ustnicam dodati nekaj barve, potem najprej opravimo piling in na ustnice nanesimo balzam za ustnice vsaj kakšno uro prej.