Če verjamete, da lahko postanete milijonarji, imate prav. In če verjamete, da to ni mogoče, imate prav tako prav. Pot do denarja in bogastva je preprosta – toda le, če imate pravo mentaliteto. To potrjujejo prav vsi znani milijonarji, mi pa vam predstavljamo 10 ključnih značilnosti razmišljanja največjih bogatašev.

1. Milijonarji verjamejo, da je denar dober.

Zdi se, da smo danes z vseh strani obdani z razmišljanjem, da je denar slab, saj te naredi pohlepnega in te spremeni v slabo osebo. Milijonarji nasprotno verjamejo, da je denar dober, saj je sredstvo, s katerim omogočiš najboljše tako sebi, kot svojim bližnjim. Stvar je pač taka, da živimo v kapitalističnem 21. stoletju in dokler bo tako, je vsako razmišljanje o tem, da je denar zlo, nesmiselno. Zdrava oseba ve, da so najpomembnejše stvari v življenju nematerialne, hkrati pa se zaveda resničnega pomena denarja za življenje.

2. Milijonarji so trdno prepričani, da jim bo uspelo.

Milijonarji so kovači svoje usode. Trdno so namreč prepričani, da jim bo uspelo in če bi nekateri to označili za preveliko zaverovanost vase, gre v resnici za temeljno mentaliteto, zaradi katere ljudje, ki verjamejo, da lahko postanejo milijonarji, v svoje življenje privabljajo prave ljudi, prave priložnosti in prave ideje, ki jim prinašajo denar.

3. Milijonarji si upajo VPRAŠATI.

Milijonarjev ni sram ne svojega neznanja ne podrejenega položaja. Ne izhajajo iz občutka manjvrednosti, ampak iz občutka, da so vredni tistega, po čemer sprašujejo, pa naj bo to popust, znanje, sestanek s ključno osebo, povišnica ali karkoli drugega. Vedo dvoje – da nimajo ničesar izgubiti in da obstaja možnost, da jim z odgovorom pade sekira naravnost v med.

4. Milijonarji cenijo vsakršno znanje in so radovedni.

Milijonarji vedo, da je vsakršno znanje – tudi tisto, ki se zdi najbolj banalno, nepomembno ali neuporabno – potencialno izredno uporabno. Zato so radovedni, berejo, pozorno poslušajo in vsrkavajo informacije na vsakem koraku, beležijo si imena, strani in naslove, ki jim lahko na kakršenkoli način pomagajo. Odprta glava – odprta vrata!

5. Milijonarje padci ne potolčejo.

Milijonarji vedo, da je konec koncev vse skupaj le življenje, njegov sestavni del pa so tako vzponi kot padci. Kadar gre vse narobe, se zato ne postavljajo v vlogo žrtve in se namesto “Zakaj ravno jaz?!” vprašajo raje “Kaj bo sledilo?” ali “Kaj se lahko iz tega naučim?”. Lep primer je Steve Jobs – vsi vemo, da so ga odpustili iz Appla, pa se je vseeno vrnil kot zmagovalec.

Eden izmed (vsaj) milijonarjev, ki pravilno razmišlja, je tudi Bill Gates.

Eden izmed (vsaj) milijonarjev, ki pravilno razmišlja, je tudi Bill Gates.

6. Milijonarji so zelo samodisciplinirani.

Milijonarji niso lenuhi. Verjamejo v trdo delo in samodisciplinirano vztrajajo tudi takrat, ko resnično nimajo več volje, saj je njihov trud vedno poplačan. Svojega urnika se zato držijo brez izgovorov, ker pa smo vsi le ljudje (tudi milijonarji!) ob prvi lastni napaki ne vržejo puške v koruzo. Njihova mantra je namreč “progress, not perfection”.

7. Milijonarji ne čakajo na priložnosti, ampak si jih ustvarjajo.

Milijonarji niso pasivni in ne čakajo, da se jim ponudi priložnost, temveč si jo ustvarijo sami. Skoraj vsi so namreč samozaposleni. Noben milijonar ne bi čakal na zavodu za zaposlovanje, temveč bi pograbil dobro idejo in jo realiziral s trdnim prepričanjem, da mu bo uspelo ter si tako ustvaril svoje lastno delovno mesto.

8. Milijonarji dobro razporedijo svoj čas.

Navadni smrtniki včasih kar pozabimo, da imata tako Janez Novak kot Bill Gates na dan na voljo le 24 ur. Razlika je v tem, kako ta čas izkoristita. Milijonarji se zavedajo, da pregovor “čas je denar” še kako drži, zato ur ne zapravljajo z nepotrebnimi opravki: telovadijo doma in ne v fitnesu, s čemer na primer prihranijo čas vožnje do tja.

9. Milijonarji verjamejo, da so vredni vsega, kar si želijo.

Še ena izmed ključnih mentalitet milijonarjev je, da trdno verjamejo, da si zaslužijo in so vredni vsega, kar si želijo. Če so se v njih kdaj porajali občutki, da so manjvredni in da za kaj niso dovolj dobri, so se s temi občutki soočili in prišli do spoznanja, da so vredni ravno toliko, kot katerakoli druga oseba na svetu.

10. Milijonarjem je vseeno, kaj si o njih mislijo drugi.

Milijonarji ne zapravljajo časa z nesmiselnim razmišljanjem, kaj si o njih mislijo drugi in ne razmišljajo konstantno, kako bi ugajali svoji okolici. So močne osebe s trdnimi prepričanji in notranjimi vzgibi, ki jim brezkompromisno sledijo, saj vedo, da delajo tisto, kar je za njih najbolj prav.