Ali vam je všeč življenje na visoki nogi? Ste radi nad vsem, radi gledate zviška? Če je tako, potem boste naravnost oboževali te luksuzne in prekrasne hiše, ki sedijo na robovih pečin in ponujajo neverjeten razgled. Tukaj je devet luksuznih hiš na pečinah, ki jih lahko najamemo.

Luksuzne hiše na pečinah, ki jih lahko najamemo:

1. The Pole House, Fairhaven, Avstralija

Luksuzna počitniška hiša, za katero se zdi, da lebdi nad morjem, stoji v Avstraliji. Iluzija lebdenja je najočitnejša, če se postavimo na začetek dolgega mostu, ki vodi do vhoda v hišo. Vsekakor pa je dih jemajoč razgled tudi iz vseh drugih kotičkov hiše. Srečnežem, ki jim uspe hišo najeti, ta – dvignjena kar 40 metrov nad tlemi – namreč ponuja neverjetno panoramo južne avstralske obale. Najemnina je okoli 3120 dolarjev za en teden.

2. Hostel Pigeon Point Lighthouse, Pescadero, Kalifornija, ZDA

Je vila na pečinah prevelik finančni zalogaj? Petdeset kilometrov južno od San Francisca je hostel v svetilniku, ki se bohoti na pečini nad Tihim oceanom. Lahko se odločimo za skupno sobo (27 evrov) ali pa zasebno sobo z zakonsko posteljo (73 evrov). Za večje skupine je za okoli 163 evrov na voljo celoten svetilnik. Na voljo so nam kamin, promenada iz lesa ob pečini in džakuzi na vrhu pečine, ki je samo za goste hostla.

3. Malimbu Cliff Villa, Lombok, Indonezija

V Malimbu Cliff Villi lahko uživamo v prekrasnem razgledu na ocean ali na vrh gore Mount Agung, ki je na Baliju. Lahko se potopimo v neskončnem bazenu in prosimo točaja v vili, naj nam prinese osvežilen koktajl. Vila je lahko naša že za 634 evrov na noč.

4. Villa Liam, Elia, Mikonos, Grčija

V vili Liam nas čaka pet spalnic, senzacija vile pa je gotovo glavna spalnica s teraso, ki ponuja pogled na Egejsko morje. Vila, ki stoji visoko v pečini, ima bazen, vrt in potko do plaže. Med poletno sezono bomo za noč v vili (vključno s čistilnim servisom) odšteli kar okoli 2800 evrov, če bomo želeli v hiši še kuharja, pa bomo seveda doplačali.

5. Villa Mia, Puerto Vallarta, Mehika

Mehiška vila ima 15 spalnic, 19 kopalnic ter prostor za žar in kres, 2 tropska bara, igrišče za skvoš, džakuzi za 16 oseb in neskončen bazen. Zaradi vseh oskrbnikov, kuharjev in natakarjev v vili nam ne bo treba niti migniti s prstom, za to pa bomo tudi pošteno plačali: noč v vili nas bo stala okoli 3480 evrov, med počitniško sezono okoli 3950 evrov na noč, če pa nam uspe zbrati 30 oseb in se odločiti za vsaj štiri dni počitnikovanja, bomo na noč odšteli okoli 470 evrov.

PREBERITE ŠE: Mikrohiše: tudi majhni prostori so lahko glamurozni

6. Villa Aretusa, Amalfi, Kampanja, Italija

V italijanski vili na pečini lahko hkrati biva 14 ljudi, ki jih bomo še kako potrebovali – noč v vili namreč stane okoli 1690 evrov, pod pogojem, da prenočimo sedem noči. Dobra novica je ta, da bomo s tem, ko bomo nastanjeni v vili Aretusa, vsako jutro dobili koktajl in zajtrk, medtem ko bodo služkinje menjale naše rjuhe. Na voljo so nam tudi zunanje prhe, terasa na strehi, peč za pico in bazen z morsko vodo.

7. Villa Amanzi, Kamala Beach, Phuket, Tajska

Vila s 740 kvadratnimi metri stoji na pečini nad Andamanskim morjem. Njeno razkošje sestavlja šest spalnic, kuhar, neskončni bazen, ki štrli čez skale, in stopnice do morja. Cena se giblje med 2347 evri na noč in 4694 evri na noč.

8. The X House, Barcelona, Španija

Hiša na strmem hribu ponuja razgled na špansko dolino. Hiša v obliki črke X je bila želja lastnika, saj tako ponuja pogled na ocean in gore, hkrati pa ponuja dovolj zasebnosti. The X House, ki tako obiskovalcem ponuja prekrasen razgled na naravo in njeno raznovrstnost, šteje 297 kvadratnih metrov, štiri sobe in dnevno sobo v dveh nadstropjih. Seveda hiši ne manjka niti bazen. The X House lahko najamemo za okoli 2800 evrov na teden.

9. Cabrita Cliff Haus, St. Thomas, Deviški otoki

Ta hiša (če seveda lahko rečemo dvorcu s skoraj 700 kvadratnimi metri hiša) se razteza na robu pečine in za trenutek se zdi, da bo zdaj zdaj padla v vodo. S 13 prijatelji se lahko sproščamo ob bazenu ali na kateri ob bližnjih peščenih plaž, opazujemo želve in morske ptice. Na noč bomo odšteli okoli 1030 evrov.