Tistega dne, ko boste zelo bogati in slavni, boste imeli dostop do stvari, ki jih običajni ljudje nimajo. In ena izmed takih stvari je tudi članstvo v najbolj ekskluzivnih klubih, kamor imajo vstop samo člani. Ekskluzivni klubi ponujajo najem športnih avtomobilov, vstop na ekskluzivne dogodke ter razgled, ki ga ni nikjer drugod na svetu. Tukaj so najbolj ekskluzivni klubi na svetu.

Najbolj ekskluzivni klubi na svetu:

5. The Club at The Ivy, London, Anglija

The Ivy je dobro znana londonska restavracija, klub The Club v restavraciji pa je zasebni. Člani imajo skrivni vhod skozi cvetličarno. Klub, ki je nad restavracijo, ima 3 nadstropja, jedilnico, knjižnico in prostor za zabavo. Znan je po svojih ogrevanih klopeh in sedežih. Član lahko postanete z vabilom in s plačilom letne članarine v višini okoli 1300 evrov in vpisnine v višini okoli 650 evrov.
the-ivyclub.co.uk

4. Duquesne Club, Pittsburgh, Pensilvanija, ZDA

Duquesne Club je bil ustanovljen leta 1873. Članstvo je možno le s povabilom trenutnega člana, letna članarina je okoli 3500 evrov, sprejem pa vas bo stal okoli 8000 evrov. Člani kluba so podjetniki, med gosti pa sta se znašla tudi Ronald Reagan in Bill Clinton. S članstvom v tem klubu imate dostop do njihovih zdravstvenih storitev in fitnesa, kulturnih prireditev, kulinarike in široke mreže poslovnežev.
duquesne.org

PREBERITE ŠE: Najdražji predsedniški avtomobili na svetu

3. Cercle De Lorraine, Bruselj, Belgija

Cercle De Lorraine je ekskluzivni klub za poslovneže. Za registracijo boste odšteli okoli 2000 evrov, letna članarina pa je okoli 1800 evrov. Uživate lahko na zasebnih dogodkih, v vinski kleti, dostop pa imate tudi do klubov za jadranje, tenis, vintage avtomobile in še bi lahko naštevali. Prav tako imate dostop do 68 parkirišč po Belgiji z ekskluzivnimi popusti.
cercledelorraine.be

2. The Clubhouse, Buenos Aires, Argentina

Ta klub je tako skrivnosten, da natančna lokacija ni znana, vse dokler se dejansko ne pridružite. Klub, ki se razprostira v štirih nadstropjih, ima salon, krasne apartmaje, teraso, dva bara, bazen, vrt in dostop na zasebne dogodke ter v druge klube po svetu. Če se želite pridružite, morate zaprositi za članstvo, uspešno opraviti razgovor in plačati članarino v višini okoli 700 evrov na leto.
clubhouseba.com

1. Roppongi Hills Club, Tokio, Japonska

S pogledom na živahno mesto Tokio je v 51. nadstropju klub Roppongi Hills Club. Ima sedem restavracij, dva bara ter osupljive prostore za organizacijo dogodkov in srečanj. Vanj se lahko vključite, če se želite družiti s svetovnimi voditelji na različnih področjih. Prijavnina je okoli 11 tisoč evrov, letna članarina pa okoli 1600 evrov. Najprej pa boste morali seveda skozi proces preverjanja.
roppongihillsclub.com