Luksuzni hoteli lahko vlagajo milijone v načrtovanje, izgradnjo in trženje. Lahko skrbijo za lepo arhitekturo, ponujajo brezhibne storitve, udobne sobe in posebna doživetja. Ampak to še ne pomeni, da ti hoteli v svoji DNK nosijo tudi romantičnost. Seveda, hoteli lahko ponujajo rustikalne spalnice s kamini, lučke na dvoriščih in cvetoč jasmin po vrtovih... a če ne pospešijo našega utripa, če nam ne razvnamejo domišljije, potem le niso tako super romantični. Pobrskali smo za hoteli, ki izžarevajo zapeljivost, ki se je ni moč upreti. Tukaj so super romantični hoteli.

To so najbolj super romantični hoteli na svetu:

La Maison Arabe, Marakeš, Maroko

Marakeš je eno izmed najbolj zapeljivih mest na svetu. In ta sanjavi hotel ima ravno dovolj (vendar ne preveč) maroškega pridiha: prižgane laterne na dvoriščih, skrite niše, ples senc, ki jih oddajajo preluknjane kovinske svetilke, svila in rese ter seveda blazine v izobilju.

Strawberry Hill, Jamajka

Idiličen jamajški hotel, ki se skriva med gorami, vabi s svojo subtilnostjo: 12 kočic v gruzijskem slogu spominja na kolonialni slog iz 19. stoletja – mahagonijevo pohištvo in postelje z baldahinom.

Pousada Picinguaba, Ubatuba, Brazilija

V majhni ribiški vasi med Riom de Janeirom in São Paulom se lahko pozibavamo v visečih mrežah, večerjamo pod zvezdami in se sproščamo na skoraj nenaseljenih brazilskih plažah. Interneta ni, prav tako ne bo delovala večina telefonov.

Argos In Cappadocia, Nevşehir, Turčija

Rustikalne in prijetne – tako bi lahko opisali 42 sob, ki jih najdemo v luksuznem »jamskem« hotelu, ki zahvaljujoč dobro izbranim starinam, kaminom na drva, obokanim hodnikom in terasam s čudovitim pogledom na dolino pod seboj omogoča neponovljivo romantično izkušnjo.

Twin Farms, Vermont, ZDA

Sofisticiran hotel Twin Farms je eden bolj cenjenih hotelov v Vermontu. Skupaj z glavno hišo, ki sega v leto 1795, je večina 20 samostoječih hišic s kamini, ogromnimi kadmi in raznolikimi temami, kot so maroška fantazija, apalaška brunarica in sodobno skandinavsko udobje.

Imanta Resorts Punta De Mita, Mehika

Skrivališče med Punto Vallarto in Punto Mita, 11-sobni hotel, ima ogromne sobe, bazene v velikosti kadi s panoramskim pogledom na ocean in zasebnost, ki omogoča, da se okoli sprehajamo goli.

PREBERITE ŠE: Eksotične hiške, katerih najem si lahko privoščimo

Petit St. Vincent, Sveti Vincent in Grenadini

Resort na zasebnem otoku, ki se je odprl leta 1968, ohranja ključno izkušnjo v slogu Robinsona Crusoeja. Čeprav je novi lastnik dodal nekaj ugodnosti, kot sta Wi-Fi in klimatizacija, tradicija ostaja: rumena zastava pomeni, da želite storitve, rdeča pa, naj vas pustijo pri miru.

Taubenkobel, Schützen am Gebirge, Avstrija

V centralni Avstriji to gostišče Relais & Chateaux ponuja edinstveno opremljene sobe, velike vrtove in vrhunsko kulinariko. Večerje in zajtrki so tako igrivi in iznajdljivi kot okusni.

Peter Island Resort, Britanski Deviški otoki

Morski valovi, modro nebo in zasebne bele peščene plaže, med njimi take, ki so rezervirane le za en par naenkrat.

The Inn of the Five Graces, Santa Fe, ZDA

Ta hotel tipa “Bližnji vzhod sreča Zahod” je malo verjetna zakonska zveza, ki deluje: stoletne stavbe so okrašene z afganistanskimi preprogami dhurrie, uzbekistanskimi dekorativnimi tkaninami suzani, turškimi kilimi in indijskim vezenjem.