Ljubezen je najlepše čustvo, ki prinese tudi veliko skrbi. In verjetno največja med vsemi je strah pred tem, da bi ti partner zlomil srce. Jasno je, da ne moreš napovedati, ali se bo to zgodilo, a si lahko pozorna na najočitnejše znake, da do tega morda pride.

Tako kot nas lahko ljubezen zadane s takšno silo, da se nam zamajejo tla pod nogami in slišimo travo rasti, tako nam je tudi pretnja zlomljenega srca vedno prežeči demon, ki se ga v romantičnem odnosu težko otresemo. Ljubezen vedno pride s ščepcem tveganja in nihče ne more napovedati, kako dolgo bo trajala.

Čeprav je praktično nemogoče predvideti, ali se bo vajina zveza končala dobro ali slabo, pa si lahko pozorna na najočitnejše znake, da ti bo zlomil srce.

Seveda se vsak moški vede različno, zato se lahko zgodi, da vseh spodnjih znakov ne bo kazal, vendar strokovnjaki pravijo, da se velika večina moških, ki niso zainteresirani za določeno žensko, vedejo na podoben način. Ti znaki spodaj predstavljajo rdečo zastavo!

Ne predstavi te kot svojega dekleta.

Ko te moški ne predstavi kot svojega dekleta svoji družini ali prijateljem, je to že znak, da tu nekaj smrdi. Če sta dogovorjena, da nista v zvezi in se s tem oba strinjata, je to seveda v redu. Če pa se med vama plete nekaj resnega, ves čas tičita skupaj in se pogovarjata o skupni prihodnosti, po drugi strani pa te ne priznava kot svoje dekle, bodi previdna.

Je v odnosu z nekom drugim.

Če gre za poročenega moškega, moškega v zvezi na daljavo ali nekoga, ki vara svoje dekle s tabo, je to v 99 % primerov znak, da se ne bo izšlo. Nikoli si ne smeš dovoliti, da bi bila druga ali da bi gradila svojo srečo na na solzah in nesreči druge ženske. Prostih moških je veliko na svetu, le najti ga moraš.

Išče avanturo.

Nekateri moški (in tudi ženske) večno iščejo avanture. Takšni ljudje včasih to odkrito tudi povedo, a obstajajo tudi takšni moški, ki molčijo, da se ne želijo ustaliti. Če opaziš, da nisi edina v njegovih mislih, si raje ne delaj utvar, da ga boš spremenila. Lahko sprejmeš njegove pogoje in tvegaš zlomljeno srce ali pa se umakneš. Na tebi je, da se odločiš.

Večkrat se prilagodiš kot on.

Kompromisi so seveda težko merljivi. Če se en prilagodi tako, da pride na družinsko večerjo, čeprav bi raje gledal nogometno tekmo, drugi pa petkrat zapored naredi manjšo uslugo, se je težko pogovarjati o tem, kdo se odpove večim rečem za odnos. In tako je tudi prav: odnos ne bi smel biti preprosta matematična formula.

Kljub temu pa obstajajo v odnosih tudi izrazita neravnovesja. Če se počutiš, da vedno popuščaš zavoljo tega, da ostaneta skupaj, naredi korak nazaj in premisli o situaciji. Res želiš vztrajati v takšnem odnosu do konca svojega življenja?

Ne želi se pogovarjati o problemih.

Slaba novica za vse, ki probleme najrajši pometejo pod preprogo: takšen pristop slej ali prej vodi v hujše težave! Problemi, ki se kopičijo, se morajo slej kot prej razrešiti. Morda ti je zdaj vseeno, a na dolgi rok se bo nakopilo toliko stvari, ki jih boš želela razčistiti, da boš naenkrat ‘eksplodirala’. Ne delaj si škodo, predvsem svojem zdravju.

Med vama so nepremostljive razlike.

Če imata popolnoma drugačne želje in vesta, da jih nimata namena spremeniti, je lahko vajina zveza v nevarnosti. Seveda obstajajo tudi partnerstva, ki so se kljub velikim razlikam obdržala in so funkcionalna, je pa to redko in zahteva veliko predanost, kopico modrosti in dobro mero potrpljenja.