Belih črt od sončenja se težko izognete na plaži, a v svoji kopalnici lahko uporabite ta naravna sredstva, s katerimi se jih boste hitreje rešili.

Tudi če ste skrbno nanašali kremo za sončenje in bili pozorni, na kakšen način se sončite, se je belim črtam težko izogniti, če se ne sončite popolnoma nagi. A tu so nekatere naravne stvari, s katerimi jih lahko odstranite hitreje.

Piling

Če imate opečeno kožo, boste morali nekaj dni počakati, da se opeklina zmanjša in začne nastajati nova koža. V nasprotnem primeru pa naredite doma kakršenkoli piling, pri katerem je pomembno, da dobro drgnete kožo, da se začne postopek izginjanja barve.

Limonin sok

Limonin sok je naravni eksfoliant, zato ga zmešajte z medom in nanesite na kožo (ni treba drgniti). Pustite sok delovati 25 minut, nato ga sperite s toplo vodo.

Rezine kumar

Kumare imajo zelo visoko vsebnost vode in vitamina C, zato naj bi dobro nahranile kožo, kar je ključno pri zmanjševanju belih linij. Položite nekaj tanjših rezin ali pa kumare speštajte, da dobite pasto, in jih nanesite za 20 minut na prizadeto območje.

Rezine krompirja

Krompir v sebi zadržuje veliko vode, zato naj bi bil zelo koristen pri zdravljenju sončnih opeklin. Če imate več opeklin kot belih črt, položite na tanke rezine narezan krompir in ga pustite delovati 15 minut na prizadetem območju.