Le redki posamezniki postanejo milijonarji in mnogi za to trdo delajo. Statistični podatki namreč kažejo, da je več kot polovica milijonarjev do bogastva prišla samostojno (torej ga niso podedovali). V članku si lahko prebereš 9 praktičnih nasvetov milijonarjev, ki jih lahko uporabiš tudi ti.

Preberite si, katerih 9 nasvetov milijonarjev lahko uporabite tudi vi.

Pravilo 50/30/20

To pravilo se nanaša na upravljanje z denarjem. 50 % prihodkov nameni nujnim mesečnim stroškom, 30 % za osebne potrebe (hobiji, nakupovanje oblačil), 20 % pa varčuj.

Kupuj na razprodajah

Razprodaje niso več redke. Ravno nasprotno: pojavljajo se pogosto in ob podobnih terminih. Vse, kar ni nujno, tako raje kupuj na razprodajah (četudi gre za lanskoletne modele).

Kupuj na znižanjih

Kupuj na znižanjih

Ne uporabljaj kreditne kartice

Kreditna kartica ti da lažen občutek, da lahko kupuješ dobrine, za katere sploh nimaš denarja. V resnici boš prej ali slej moral poravnati račun, za povrhu pa še plačati obresti.

Kupuj neposredno od proizvajalcev

Če je le možno, se pomakni na začetek potrošniškega sistema ter dobrine kupuj neposredno od proizvajalcev. Tam so cene veliko nižje, poleg tega pa lahko na takšen način pomagaš lokalnim proizvajalcem.

Varčevanje je nekoliko podobno zaslužku

Manj denarja kot boš zapravil, več ga boš imel. Nakupuj premišljeno in zmerno.

Živi bolj skromno, kot ti finance omogočajo

Velik problem večine ljudi je, da zapravijo toliko denarja, kot ga zaslužijo. Takoj ko dobijo povišico, zvišajo tudi svoj način življenja. Če boste živeli bolj skromno, kot bi lahko, boste imeli manj finančnih skrbi.

Določen delež denarja investiraj

Nekaj denarja investiraj v nepremičnine, delnice ali pa sklade. Bodi pozoren, da je to toliko denarja, kot ga lahko pogrešaš.

Pozanimaj se o primernih investicijah

Pozanimaj se o primernih investicijah

Izobrazi se

Upravljanja financ se je možno naučiti – na internetu, različnih tečajih, iz knjig … Ne ostani pasiven, temveč vzemi vsaj nekaj nadzora v svoje roke.

Denar ni vse

Denar nam omogoča določeno kakovost življenja, vendar  pa ne prinese prave sreče. Z denarjem lahko kupimo hišo, ne pa doma. Lahko ga porabimo, zaročenko peljemo na potovanje, ne moremo pa z njim kupiti pristne ljubezni. In nekatere stvari so pomembnejše od denarja.

PREBERITE ŠE: 13 čudnih zakonov po svetu, ki vas bodo pošteno zmedli

Denar ne more kupiti najpomembnejših stvari

Denar ne more kupiti najpomembnejših stvari