Odlični sladki recepti s tremi sestavinami:
Piškotkov sladoled
Sestavine za piškotkov sladoled:
- 2 skodelici smetane za stepanje
- 400 ml kondenziranega mleka
- 40 ‘sendvič’ piškotov
Priprava piškotkovega sladoleda:
Piškote ločite od kremnega polnila. Dajte jih v plastično vrečko in jih z valjarjem zdrobite v drobtine. Drobtine piškotov pomešajte s kondenziranim mlekom in postavite na stran. V večji skledi stepite smetano in dodajte piškotno maso. Vse skupaj premešajte, nato pa maso prelijte v globok pekač. Po želji lahko po vrhu posujete še kremno polnilo piškotov in nekaj dodatnih piškotnih drobtin. Postavite v zamrzovalnik za 4 ure.
Fudge iz čokolade in arašidovega masla
Sestavine za fudge iz čokolade in arašidovega masla:
- 2 skodelici čokoladnih solzic
- 400 ml kondenziranega mleka
- pol skodelice arašidovega masla
Priprava fudgea iz čokolade in arašidovega masla:
V srednje veliki skledi zmešajte čokoladne solzice in kondenzirano mleko. Postavite v mikrovalovno pečico za 1 minuto, nato pa premešajte, da dobite gladko maso. V pekač položite papir za peko. Čokoladno mešanico prenesite v pekač in jo enakomerno razporedite. Postavite v hladilnik za 10 minut. Nato prek ohlajene čokoladne mešanice enakomerno namažite arašidovo maslo. Postavite v hladilnik za dodatni 2 uri.
PREBERITE ŠE: Recept: čokoladni mousse iz samo dveh sestavin!
Kita iz čokolade in jagod
Sestavine za kito iz čokolade in jagod:
- 1 zavitek listnatega testa
- pol skodelice čokoladnega namaza
- 5 očiščenih in prepolovljenih jagod
Priprava kite iz čokolade in jagod:
Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Listnatno testo prerežemo na pol. Vzamemo eno polovico, ji ob straneh nekoliko diagonalno zarežemo trakove (da bomo lahko spletli kito) po sredini razmažemo čokoladni namaz ter dodamo jagode. Pletemo kito, dokler mešanica ni popolnoma prekrita. Enako naredimo z drugo polovico testa. Damo v pečico za 12 do 15 minut. Ko je pečeno, pustimo 5 minut, da se ohladi.
Lešnikovi rjavčki (lešnikovi browniji)
Sestavine za lešnikove rjavčke:
- 370 gramov lešnikovega namaza
- 2 jajci
- pol skodelice moke
Priprava lešnikovih rjavčkov:
Pečico segrejemo na 175 stopinj Celzija. V veliki skledi med seboj zmešamo vse sestavine. Mešanico prenesemo na kvadratni pekač in pečemo 15 minut. Ko je pečeno, pustimo, da se 5 minut hladi. Postrežemo toplo.
Pripravo vseh štirih receptov si lahko ogledate tudi na priloženem videoposnetku:
You must be logged in to post a comment.