Pesek, sonce in ljubke sandale? Kaj pa neprimerno urejeni nohti? Popolna pedikura je poleti ena pomembnejših ženskih reči. Se strinjate? Da se bo pedikura obdržala dlje, sledite naslednjim korakom in užijte poletje s popolnimi nohti na nogah. Torej, kako pedikuri podaljšati življenje?

Pedikura: kako jo ohraniti čim dlje?

1. Ne pozabite na strgalo in piling

Redno negujete stopala? Ne pozabite na piling in strgalo za trdo kožo. Ko skočite pod tuš, stopalom namenite nekaj minut.

2. Uporaba nadlaka je nujna

Funkcija nadlaka je, da podaljša obstojnost pedikure in dodatno poudarja lesk nohtov. Ne glede na to, da vam je nadlak nanesla kozmetičarka, lahko postopek čez kakšen dan ponovite tudi sami in še bolj utrdite pedikuro.

3. Uporabljajte izključno svoj lak za nohte.

Ko stopala zaupate pedikerki, jo prosite, da vam nohte namaže z vašim lakom, saj so lahko laki v salonih stari. Posledično se ti potem tudi hitreje krušijo. Po vrhu vsega pa boste lahko, v primeru, da se lak odkruši, morebitne nepravilnosti popravili doma kar sami.

PREBERITE ŠE: Najlepše manikure za poletje 2016

Ne pozabite na strgalo in piling

Ne pozabite na strgalo in piling

4. Ne nosite samo sandal

Takoj po opravljeni pedikuri je nujno, da obujete sandale, saj lahko z zaprtimi čevlji pedikuro popolnoma uničite. Je pa res, da se bo lak na nohtih obdržal dlje, če ne boste ves čas nosili odprtih čevljev. Tako se lak ne bo tako hitro odkrušil in barva ne bo zbledela.

5. Pazite ob stiku z vodo

Običajno traja tudi do 12 ur, da se lak posuši. Izpostavljenost vlagi lahko povzroči, da se ta zmehča, s tem pa se pospeši krušenje.

6. Vlažilna krema

Stopala redno vlažite tudi z negovalno kremo. Po pilingu in odstranitvi trde kože vanje vtrite vlažilno kremo in jih dobro zmasirajte. Ne pozabite na predel med prsti in na obnohtno kožico.