Nekatere prednosti spolnosti že poznate: dobra naj bi bila za srce, zmanjša napetost, krvni tlak in stres. Če pa vas boli glava, bo očitno ozdravila tudi to.

Vprašanje, ali spolnost ozdravi glavobol ali ga poslabša, je dilema, o kateri se že dolgo razpravlja. Toda po mnenju številnih znanstvenikov in raziskovalcev poleg nešteto pozitivnih koristi spolnosti lahko ta prepreči tudi glavobole.

Samozadovoljevanje, oralna spolnost ali penetracija lahko prispevajo k reševanju težav z bolečo glavo. In sicer se z njo odpravljata dva najpogostejša glavobola – migrena in tenzijski (stresni) glavobol. Olajšanje bolečine lahko traja od nekaj ur do nekaj dni.
giphy (2)

Študija iz leta 2013 o vplivu spolne aktivnosti na glavobole je ugotovila, da je spolnost tretjini bolnikov razbremenila številne simptome migrene in glavobolov. Tisto, kar pa je vplivalo na lajšanje bolečine, je sprostitvena lastnost vrhunca (vrhunec sprošča kemične snovi iz telesa) in domačih preprečevalcev bolečin, vključno z endorfini in oksitocinom.

Kljub blagodejnem vplivu spolnosti na glavobole lahko po mnenju strokovnjakov spolnost tudi poslabša stanje – to pa zato, ker se sprožilci glavobolov med posamezniki razlikujejo.

Odpravljanje glavobola s spolnostjo ni rešitev za vsakogar, vendar jo je absolutno vredno poizkusiti.