Ste se odločili, da se začnete zdravo prehranjevati in pozabite na nezdrave prigrizke? Odlično. A najprej morate vedeti, kje začeti in kakšne majhne spremembe so potrebne v domačem okolju. V hrani namreč še vedno lahko uživate, tudi če ste na ‘dieti’. Tukaj so 4 preprosti triki, zaradi katerih se boste to leto bolj zdravo prehranjevali.

4 preprosti triki, zaradi katerih se boste to leto bolj zdravo prehranjevali:

Prvi teden: shrambo založite z osnovnimi sestavinami

Shrambo si napolnite s stročnicami in žiti, jajci, zelenjavo itd. Žita hranite v čistih, neprepustnih posodah, izdelke v pločevinkah pa odložite v elegantne škatlice.

V vaši shrambi naj bodo osnovne sestavine in veliko zelenjave.

Drugi teden: poskusite z izzivom

Za zdravo prehranjevanje se odločite skupaj s prijateljem ali prijateljico. Vse skupaj lahko namreč spremenita v izziv, ki lahko traja tudi cel mesec. Držita se dogovorjenega, si glejta na krožnike, enkrat na teden pa se odločita za skupno večerjo, kjer lahko preizkušata nove zdrave recepte. Kmalu boste opazili, da si telo ne želi več pretirano predelanih živil.

Tretji teden: bodite korak pred bolestnimi željami po nezdravi hrani

Zamrzovalnik napolnite s 100-odstotno sadnimi lučkami. Najbolje je, da jih izdelate sami, zdrave različice pa lahko najdete tudi v kakšni trgovini. To vam bo prišlo še kako prav, ko si boste zaželeli nekaj sladkega.

Sadne lučke bodo potešile željo po sladkem.

Četrti teden: oborožite se z znanjem

Vsak med nami se lahko prehranjuje zdravo. Vse skupaj je samo vprašanje razumevanja, kaj je tisto, kar daste v svoje telo. Odločite se, da preverite prav vse o izdelku. Je dolgočasno, a s tem ste na pravi poti. Začnite s preverjanjem velikosti izdelka (ali gre za eno serviranje ali več). In če sestavine v izdelku ne znate niti prebrati, potem jo vrnite nazaj na police.

Več informacij: 4 PREPROSTI TRIKI, ZARADI KATERIH SE BOSTE TO LETO BOLJ ZDRAVO PREHRANJEVALI

Več informacij: 4 PREPROSTI TRIKI, ZARADI KATERIH SE BOSTE TO LETO BOLJ ZDRAVO PREHRANJEVALI