Ob vstopu v novo leto 2018 smo si vsi med seboj zaželeli srečo. Ob težkih trenutkih, ki jih preživljamo v življenju, se nam včasih sicer zdi, da sreča ni naš zaveznik. Stanje pa ni tako črno, kot se zdi – na srečo lahko vplivamo tudi sami.

Psihoterapevt Richard Nicholls je nedavno izdal knjigo 15 minut do sreče, v kateri najdemo veliko koristnih nasvetov. V ljudeh želi vzbuditi optimizem in zavedanje, da imajo vpliv na spremembe. Na ta način bodo ljudje lahko občutno izboljšali svoje življenje. Za začetek vam predstavljamo 6 idej, ki bodo pripomogle k povečanju vaše sreče.

1. Spomini

Vzemite si čas za ogled fotografij, ki ste jih posneli v zadnjih mesecih. Tako boste znova podoživeli dogodivščine in ohranili svež spomin.

Fotografije iz preteklosti bodo narisale nasmeh na vašem obrazu.

2. Ljubezen

Pošljite sporočilo ljubljeni osebi, v katerem se ji zahvalite za to, da je del vašega življenja. Tudi ob slabih trenutkih se boste spomnili na to, da drugim ni vseeno za vas.

Dajte ljudem okoli sebe vedeti, da jih cenite.

3. Pozitivne stvari

V 15 minutah na list papirja zapišite vse pozitivne stvari, ki so se vam v življenju zgodile. Enako naredite tudi za stvari, ki jih načrtujete v prihodnosti.

Kaj bi radi doživeli v prihodnosti?

4. Dihalne vaje

Za nekaj minut se povsem odklopite od sveta. Najdite udobno mesto in zaprite oči. Pozorni bodite na dihanje. Opazili boste, da bodo razmiki med vdihom in izdihom postajali čedalje daljši. Nato odprite oči in opišite svoje občutke.

Posvetite se sebi.

5. Odvisnost od družbenih omrežij

Če menite, da ste preveč odvisni od družbenih omrežij, je ta vaja kot nalašč za vas. V času, ko ste na delu ali v šoli, ne dostopajte do Facebooka, Instagrama, Snapchata, Twitterja … Pozornost namenite drugim, pomembnejšim stvarem.

Družbena omrežja so povsem spremenila naša življenja.

6. Kaj radi počnete?

Ustvarite seznam stvari, ki jih radi počnete. Poskusite se spomniti čim več aktivnosti. Nato naredite načrt, v katerem boste določili, kdaj jih boste izvajali.

Zapolnite svoj urnik.

Več informacij: ČE NAREDIŠ TEH 6 STVARI, BOŠ V LETU 2018 SREČNEJŠI