Okusni francoski opečenec bomo danes pripravili kot roladice z jagodami in kremnim sirom. Odlična različica sicer priljubljenega francoskega opečenca!

Pripravljeni na kremno jagodno razvajanje? Potem morate pripraviti ta preprosti francoski opečenec, ki ima tokrat obliko ruladice.

PREBERITE ŠE: Recept: nedeljski zajtrk – zdravi francoski opečenec ali french toast

Francoski opečenec kot roladice z jagodami in kremnim sirom.

Francoski opečenec kot roladice z jagodami in kremnim sirom.

Sestavine za francoski opečenec kot ruladice z jagodami:

  • 12 rezin toasta
  • 200 gramov svežih jagod
  • 100 gramov kremnega sira
  • četrt skodelice sladkorja v prahu
  • 2 večji jajci
  • 2 žlici mleka
  • 3 žlice kristalnega sladkorja
  • četrt žlice cimeta

Priprava francoskega opečenca kot ruladic z jagodami:

Operite jagode in jim odstranite zeleni del. Narežite jih na koščke. Dajte jih v skledo in jih posujte z žličko sladkorja v prahu.
V drugi skledi zmehčajte kremni sir (lahko ga postavite za 10 sekund v mikrovalovno pečico). Dodajte sladkor v prahu in premešajte.
Rezine toasta nekoliko razvaljajte in jim odrežite skorjo. Na en del rezine dajte žličko kremnega sira in nekaj rezin jagod. Nežno, a tesno zavijte v ruladico.
V plitvi skledi stepite jajca z mleko ter dodajte sladkor in cimet. Ponev, v katero ste dali malce olja in masla, segrejte na srednje močnem ognju. Ruladice povaljajte v jajčni mešanici in na ponev najprej položite plosko stran. Ko porjavi, obrnite za četrt obrata in nadaljujte, dokler niso vse strani lepo rjave.
Ruladice položite na krožnik, potresite s sladkorjem v prahu in po želji za okras dodajte nekaj jagod.
Pa dober tek!